IZBORNA KAMPANJA

Autobus u kojem se vozi Kolinda Grabar-Kitarović udario još jedno vozilo

Oštećenja na autobusu predsjednice Hrvatske. Index.hr

Avaz.ba /Net.hr

13.12.2019

Nakon što je RTL objavio da je autobus, u kojem se vozi hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u uskoj ulici putem do skupa u Loboru zahvatio automobil zbog čega je protiv vozača autobusa podnesen prekršajni nalog, u redakciju im je stigla još jedna priča o saobraćajnoj nesreći štićene kolone .

Vozač iz okolice Kaštela tvrdi da je 7. decembra kod mjesta Zvjerinac blizu Knina isti autobus okrznuo i njegovo teretno vozilo i u potpunosti mu razbio lijevi retrovizor. Iako je policija napravila zapisnik i zaključila kako je vozač teretnog vozila kriv "jer se štićenoj koloni nije dovoljno odmaknuo u svoju stranu", vozač tvrdi kako se zaustavio na desnoj strani, najviše što je mogao te da je autobus udario u njegovu lijevu stranu, javlja RTL.

Tvrdi i kako je policija zapisnik napravila tek nekoliko sati kasnije kad su ga pozvali u policijsku postaju, nakon što su utvrdili štetu na autobusu štićene kolone te je platio i kaznu od 650 kuna. Kaže da su mu kaznu objasnili time što su rekli kako "štićena kolona u prometu ne može biti kriva za nesreću".

Ja pitam, što ću sad, a oni meni kažu da mi slijedi kazna od 3.000 do 7.000 kn i 30 dana bez vozačke dozvole i tri kaznena boda. Ja kažem: 'Pa ja sam stajao, nisam bio u pokretu! Da sam bio, razumio bih vas, ali nisam, tamo je kanal i to'.

To što oni govore da štićena kolona ne mora odgovarati za bilo koji prekršaj koji napravi, to je apsurdno! Mogli smo poginuti ja i moja cura koja je bila prva do tog kanala i da su udarili u nas, njoj bi se sigurno nešto dogodilo. On mora odgovarati za to, bez obzira što je zaštićena kolona", rekao je RTL-u Mate Gavran, sudionik prometne nesreće.

Iz MUP-a su potvrdili kako je do nesreće došlo, međutim tvrde da je kriv vozač teretnog vozila. Kažu da je poziv policiji stigao i od njega i od policijskih službenika zaduženih za zaštitu štićene kolone. Dodaju i kako se ova nesreća ne može usporediti s onom pred Loborom u kojoj je vozač autobusa bio kriv.

"Zaključno vas izvještavamo da smo provjerili navod koji iznosite i utvrdili da policijski službenik nije rekao vozaču da štićena kolona ne može biti kriva za prometnu nesreću, već mu je rekao da se štićena kolona ne zaustavlja kod lakših prometnih nesreća s manjom materijalnom štetom, odnosno da se obrada obavlja naknadno. Iz svega navedenog razvidno je da je do prometne nesreće s materijalnom štetom došlo zbog nepoštovanja prometnih propisa od strane vozača teretnog vozila", odgovorili su RTL-u iz MUP-a.

Net.hr pak donosi da je autobusu u kojem se vozi Grabar-Kitarović volan s desne strane, pa je možda i ta činjenica kumovala ovim lakšim prometnim nezgodama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.