PROTESTI U ZAGREBU

Demonstranti poručili: Cijepi si mamu, mene nećeš

Otkad se to naša država i Vlada brinu za obične građane?, pitaju se demonstranti

A. J.

5.12.2020

Mnogi demonstranti ne nose maske i počeli su dobivati kazne. Zoe Sarlija/PIXSELL

Protivnici cijepljenja su se okupili na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu baš na dan od kada počinje kažnjavanje za nenošenje maske. Ima oko pedesetak demonstranata s transparentima, piše 24sata.hr.

Vlada Hrvatske objavila je da vakcina za koronu neće biti obavezno i da će biti besplatno, ali neki su se pobunili i protiv toga.


- Cijepi si mamu, mene nećeš. Pravo izbora - piše na velikom transparentu koji su okupljeni razvukli na Trgu.

Danas smo od korone imali preko 4.000 oboljelih i 70 mrtvih.

Demonstrante najviše brine što ima u vakcini protiv korone i kako će se vakcinisanje provoditi. Nisu ih umirile ni najave državnog vrha da će se svi oni javno cijepiti. Mnogi demonstranti ne nose maske i počeli su dobivati kazne.


- Otkad se to naša država i Vlada brinu za obične građane? Sve ove godine niste učinili ništa da riješite probleme siromaštva, korupcije, kriminala, nepotizma, nezaposlenosti i iseljavanja. I sami ste imali prste u svemu tome, a sada se brinete za naše zdravlje i život. Toliko se brinete za nas da nam svaki dan putem medija servirate novu dozu straha, očaja i pesimizma, a to je 'idealno' za dušeno i fizičko zdravlje. Manipulirate s nama. Zavadili ste nas i dok se mi svađamo, tko zna što nam spremate.


Sada nas je i Stožer pozvao da cinkamo naše susjede, sve kao za naše dobro. Kao u totalitarnim režimima. Još nas optužuju za fašizam zbog narodne nebrige i neodgovornosti, a većina odluka Stožera su kontradiktorne i nisu ništa drugo nego čisti fašizam i manipulacija građana. Oduzimaju nam slobodu i temeljna ljudska prava. HDZ putem Stožera uvodi diktaturu koja je loša za naše psihičko i fizičko zdravlje. Moramo im poslati jasnu poruku da to tako ne ide - rekli su, između ostalog, na protestu.


Dok su demonstranti držali govor, mnogi prolaznici su im dobacivali da odu vidjeti kakvo je stanje u bolnicama ili kako je ljudima koji zbog korone nisu vidjeli mjesecima svoju obitelj.


U isto vrijeme je na Trgu nastao i protest onih koji su demonstrirali protiv protivnika cijepljenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.