NA OBILJEŽAVANJU PRAZNIKA

U Kninu privedeno 15 osoba zbog neprimjerenih uzvika, pretpostavlja se da je riječ o "Za dom spremni"

Policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

HOS-ovci uzvikivali "Za dom spremni". SCREENSHOT: N1 HRVATSKA

S. S.

5.8.2022

Hrvatska je danas obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. godišnjicu operacije "Oluja". Međutim, ni ova godišnjica Oluje nije mogla proći bez nepotrebnih incidenata.

Kako javlja policija, protiv 15 osoba podnesen je prijedlog za prekršaj protiv javnog reda i mira.

- Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su 5. avgusta 2022. godine u Kninu, tokom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te godišnjica operacije "Oluja", svojim ponašanjem ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dva odvojena događaja

Naime, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o grupi od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem uzvika neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja.

Na osnovu svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - objavila je šibensko-kninska policija.

Stigli pripadnici HOS-a

Premda policija u saopćenju ne navodi izričito o kakvim se uzvicima radi, kamere N1 Hrvatske su zabilježile uzvikivanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Kao i prethodnih godina u Knin je s grupom pristalica stigao i predsjednik udruženja "9. bojne HOS-a" i njen ratni zapovjednik Marko Skejo, a zatim su u centru grada, kod spomenika, uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Naše su kamere zabilježile taj trenutak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.