REGION

Snimak dolaska Jelene i Zorana Marjanovića ključan za rješavanje ubistva: Video postoji, na njemu se vidi ženska ruka i crvena kosa

Avaz.ba

29.1.2018

Tema ubistva pjevačice Jelene Marjanović aktuelna je od samog pronalska tijela, a u Jutarnjem programu TV Pink o svjedočenju Zoranove snahe, kao i o podacima do kojih se do sada došlo govorili su Nenad Šipka, Jelena Paunović i Mladen Mijatović.

Ono što će danas zaista biti zanimljivo za javnost je još jedan detalj koji će možda pomoći da se završi ova priča i da tužilaštvo skupi sve dokaze koji su potrebni, jeste svjedočenje Milice Marjanović, Zoranove snahe, koja je na prijedlog advokata odbrane, njih pet, odlučila da priča, vjerovatno, o odnosu Zorana i Jelene. Ona je ujedno i prvi Marjanović koji progovara o slučaju - rekla je Jelena Paunović urednica hornike u jednom dnevnom listu.

Direktor Centra za forenzička istraživanja Nenad Šipka govorio je o snimcima koji se u javnosti pominju. Najnoviji podatak kaže da postoji videozapis na kojem se vidi da Jelena sa suprugom i djetetom dolazi na nasip automobilom.

- Za postojanje tog snimka mi smo znali još prije pet, šest mjeseci, odgovorno tvrdim, volio bih da vidim snimak, ali Teodora Krsmanović, sestra Jelene Marjanović je vidjela te fotografije i nije identifikovala Jelenu - rekao je Nenad Šipka iz centra za forenzička istraživanja.

On je naglasio da je lično istraživao i došao do informacija da na prodavnici u blizini nasipa nije postojao videonadzor u trenutku kada se događaj odigrao.

- Jedini videonadzor postojao je na prodavnici koja je na putu do Crvenke, i ta kamera je na nekih desetak metara udaljena od vozila koja se nalaze sa druge strane. Ja vam odgovorno tvrdim da je nemoguće identifikovati osobu i utvrditi tačno ko se nalazi na snimku. Na njemu se ne vidi lice, samo ruka i crvena kosa. Treća stvar je ta da je navedeno vrijeme snimanja negdje oko 15.30 sati, a mi imamo pouzdanu informaciju od svjedoka koji je Zorana vidio između 14.30 i 15 sati na nasipu kod rampe. Identitet svjedoka je poznat tužilaštvu, međutim, nikada nije ispitan - objasnio je on.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.