Dušan Vujović je ostavku na mjesto ministra finansija podnio 7. maja

Siniša Mali novi ministar finansija Srbije

B92
29.05.2018 18:45

Dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali izabran je za novog ministra finansija u Vladi Srbije nakon ostavke Dušana Vujovića. Za izbor Malog na mjesto ministra finansija glasala su 154 narodna poslanika Skupštine Srbije, protiv je bilo 30, a suzdržanih nije bilo.

Mali je potom položio zakletvu, nakon čega je intonirana himna.

- Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savjesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova unutar Republike Srbije - piše u tekstu zakletve.

Izboru Malog prisustvovali su članovi Vlade Srbije, a ispred Doma Narodne skupštine bila je postrojena počasna garda Vojske Srbije.

Tokom rasprave o prijedlogu da Mali bude ministar predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predstavnici vladajuće većine hvalili su Malog zbog uspjeha koje je postigao kao gradonačelnik Beograda, dok je opozicija to osporavala i podsjećala na afere s kojima je povezan.

Dušan Vujović je ostavku na mjesto ministra finansija podnio 7. maja iz ličnih razloga. Vujović je bio ministar četiri godine.

Mali je kandidiran za to mjesto na zajednički prijedlog predsjednika i premijerke Srbije Vučića i Brnabić.

Kako je rekao, nova funkcija je za njega veliki izazov, a naveo je i da će dati sve od sebe da opravda njihovo povjerenje.

NA VRH