POČELO BURNO

Haos na sjednici Skupštine Srbije: Zvižduci i transparenti, pojačano prisustvo osiguranja

Na balkonu Narodne skupštine razvijen je transparent protiv vlasti DOS-a, što su pozdravili poslanici vlasti

Drže visoko transparentne. Youtube

Z. K.

6.2.2024

Konstitutivna sjednica Skupštine Srbije počela je jutros burno. Poslanici opozicije izašli su s transparentima na kojima piše: „Poništite izbore“, „Vučić-šef mafije“, „Izbornu pobjedu plaćate kosovskim porazom“.

Pretresali vozila

Opozicionari zvižde pištaljkama, drže visoko transparentne, a u sali je i pojačano prisustvo osiguranja. Za to vrijeme, na balkonu Narodne skupštine razvijen je transparent protiv vlasti DOS-a, što su pozdravili poslanici vlasti.

Prethodno je potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je da su poslanicima opozicije uoči današnje konstitutivne sjednice Skupštine Srbije pretresali automobile.

- Ovako nam i kola kontrolišu od jutros na parkingi Narodne skupštine! Nas iz opozicije, kao da smo teroristi! Ja sigurno ličim na nekog ko bi unio oružje, bombe! Horor - napisala je Tepić na svom profilu na društvenoj mreži X.

Objavljen snimak

U snimku koji je postavila čuje se kako radniku obezbjeđenja kaže: „Kao da smo najgori kriminalci, ovo nikada nije bilo. Zašto to radite? Jeste vi iz te antiterorističke… Sram da vas bude sve zajedno i Gašića“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.