SRBIJA

Čedomir Jovanović: Prijelazna vlada je u interesu zemlje

Vlast i opozicija moraju pokazati ozbiljnost i izbjeći bojkot izbora dijela opozicije

Čedomir Jovanović. Arhiv

I. K. / Avaz.ba

31.8.2019

Vlast i opozicija moraju pokazati ozbiljnost i izbjeći bojkot izbora dijela opozicije, a jedan od načina za to je formiranje prijelazne predizborne vlade, smatra lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović

Kako je kazao za "Blic", ovu ideju je LDP predstavio evropskim zastupnicima Eduardu Kukanu i Knutu Flekenštajnu (Fleckenstein) prije dva dana na sastanku u Skupštini Srbije, a uskoro će je predočiti i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 

- Činjenica je da Vučić ima većinu, a čini mi se i da je sve jasnije da dio opozicije ne želi učestvovati na izborima, jer hoće da ga ostavi da riješi Kosovo. Da ga pusti da iskrvari na tom pitanju i onda da, uz predsjedničke, izazove i vanredne parlamentarne izbore. Za mene, to nije ni opcija ni odgovorno ponašanje - kaže Jovanović. 

On dodaje da Vučić nema nijedan lični razlog za prijelaznu vladu, ali da je on predsjednik Srbije i da je u interesu Srbije da ima parlament koji je sposoban za donošenje teških odluka koje su pred nama.

Na konstataciju lista da će vjerovatno povodom ove izjave biti komentara da je prijelazna vlada način da LDP uđe u nju, Jovanović je rekao da to nije uvjet i da LDP i ne mora biti u toj vladi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.