SRBIJA

Glumac Branislav Lečić jedini kandidat za predsjednika DS-a

Naš predsjednik bi morao da ima neko poštovanje, a ne da nas naziva izdajnicima i pučistima i da radimo za Vučića, što neću ni da komentarišem, rekla Ognjanović

Branislav Lečić. Arhiv

Avaz.ba

21.8.2020

Članica Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Vida Ognjenović, iz frakcije koja je u sukobu s rukovostvom stranke, izjavila je da će Branislav Lečić, koji je poznati glumac, biti jedini kandidat za predsjednika DS-a i da su se tako dogovorili na proširenom sastavu organizacionog odbora za sprovođenje stranačkih izbora.

- Na stranačkim izborima koji su zakazani za 26. septembar glasat ćemo na tri načina: elektronskim putem, putem pošte i na biračkim mjestima, tamo gdje se mogu organizovati mjere zaštite od koronavirusa - rekla je Ognjenović za beogradski "Danas".


Ognjenović, koja je predsjednica organizacionog odbora za sprovođenje tih izbora, je na pitanje o tvrdnji predsjednika DS Zorana Lutovca da stranački izbori nisu raspisani, navela da mu se čudi jer ne obraća pažnju na tolike ljude koji su članovi Glavnog odbora i koji su odlučili da se raspiše stranačka izborna skupština.


- Naš predsjednik bi morao da ima neko poštovanje, a ne da nas naziva izdajnicima i pučistima i da radimo za Vučića, što neću ni da komentarišem. To je toliko smiješno da mislim da se čak i Vučić tome smije. Izvinjavam se što to ime uopće pominjem - rekla je Ognjanović.


Ona je kazala da je Aleksandra Jerkov kandidat za potpresjednika stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.