SUSRET U MOSKVI

Vulin se sastao sa Lavrovom: Rusija će pružiti podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne cjelovitosti

Na sastanku ministara istaknuto je da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspješnu bilateralnu saradnju

Vulin i Lavrov tokom današnjeg susreta u Moskvi. Tanjug/Anton Antanasijević

A. O.

22.8.2022

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas se sastao sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom. Sastanak je održan u Moskvi. 

Vulin je istakao da Srbija, koju vodi predsjednik Aleksandar Vučić, ne zaboravlja dugogodišnje bratstvo i da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji.


Sami biraju prijatelje

Vulin je poručio je da je Sergej Lavrov iskreni prijatelj Srbije i ovog naroda, izrazivši veliku zahvalnost Rusiji na dosljednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije.

Također je Vulin dodao da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje.

On je naglasio je da duboko žali zbog toga što je ministru Lavrovu voljom drugih zemalja onemogućena posjeta Beogradu u junu, istakavši da su zabranom dolaska ministra Lavrova u zvaničnu posjetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.


Dobra saradnja

Lavrov je izjavio je da će ruska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne cjelovitosti.

Vulin je istakao je da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Na sastanku ministara istaknuto je da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspješnu bilateralnu saradnju, baš kao što i predsjednik Vučić i predsjednik Putin imaju izuzetno dobre lične odnose, navedeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.