IRENA VUJOVIĆ

Ministrica u Srbiji ne zna ništa o curenju amonijaka, zbog drskog govora postala meta kritika na Twitteru

Što sam ja dužna da znam, pa ne samo za njega, rekla je Vujović

Vujović: Ne zna ništa o nesreći u Pirotu. Twitter

E. Ć.

28.12.2022

Obraćanje novinarima Irene Vujović, ministrice za zaštitu životne sredine Srbije, izazvalo je mnogo kritika javnosti. Vujović se obratila javnosti nakon što su se u okolini Pirota prevrnule cisterne iz kojih je iscurilo 20 tona amonijaka, zbog čega su dvije osobe preminule, a još 50 ih je hospitalizovano.

Iako je ta nesreća uznemirila javnost u Srbiji, ministrica za zaštitu životne sredine smatra da nema potrebe da zna išta oko nesreće, kao ni to ko je odgovoran za katastrofu.

- Da li znate koliko je Eliksir, grupa iz Šapca, koja je vlasnik tereta koji je prevozio voz koji se iskliznuo iz šina u blizini Pirota, usladištila i koliko je prošlo? - pitao je jedan novinar, na šta je Vujović rekla kako postoje izvještaji inspekcije. 

Novinar je dodao da je ona dužna, kao ministrica, da to zna, Vujović je odgovorila:

- Što sam ja dužna da znam, pa ne samo za njega, pa ima u cijeloj Srbiji svako u skladu sa svojim kapacitetima i svojim skladištima, laboratorijima, ispitivanjima, onime što kaže inspekcija. 


Kada je novinar rekao kako pruga nije mogla nositi tu količinu, da je to činjenica, Vujović je pitala "a šta ja treba da mjerim količinu".

- Ja ne znam šta me vi pitate, šta znači za količinu, ko je trebalo da ide da mjeri količinu, ko je ulazio u vagon, samo mi to recite - rekla je Vujović i dodala kako to vjerovatno mjeri kargo.


Upitana ko njima to dozvoljava, odgovorila je:

- Ma dajte sad, stvarno ste neozbiljni. Pitajte me nešto kao ministra zaštite životne sredine što je adekvatno, sada trošimo vrijeme, rekli ste kratko da odgovaramo.

Govor tijela ministrice pokazao je da ništa ne zna o izlijevanju amonijaka koje je ubilo dvoje ljudi i zabrinulo javnost u Srbiji. Zbog neznanja, kao i drskog ponašanja Vujović se našla na udaru kritika javnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.