SVIJET IGRICA

Resident Evil bi mogao dobiti novu verziju remakea

U slučaju da je ponovno prerade, za očekivati je da će baza priče biti upravo prerada iz 2002

Igra je već jednom bila prerađena 2002. godine,. Screenshot

E. A.

2.4.2023

Prodaja prerađenih igara Resident Evil 2, 3 i 4 toliko je dobra da u Capcomu razmatraju da se još malo vrate u prošlost. Prema neslužbenim informacijama koje prenosi neki nasumični tip na Twitteru, japanska tvrtka razmišlja o tome da preradi originalni Resident Evil (1), navodi se na portalu Noob.

Igra je već jednom bila prerađena 2002. godine, a 2015. je dobila i svoj remaster. U slučaju da je ponovno prerade, za očekivati je da će baza priče biti upravo prerada iz 2002. 

Granice industrije

Što bi u prijevodu značilo da Capcom probija granice u industriji igara tako što će napraviti preradu remastera prerade.

Šuška se također da bi taj remake remastera remakea Resident Evila 1 mogao sadržavati i remake remastera Resident Evila 0, koji je usko vezan uz događaje u Spencerovoj vili.

Sigurno se pitate čemu sad to naknadno prerađivanje onoga što je već bilo prerađeno?  Vjerovatno je u planu i prerada Resident Evila 5, a dobro je poznato da je protagonist te igre Chris Redfield. 

Afričke afere

Chris se inače ne pojavljuje u Resident Evil 2, 3 i 4, upravo onim igrama koje su dobile svoje prerade, stoga bi imalo smisla da prije prerade Chrisove afričke afere vidimo preradu ranije Chrisove avanture.

I pod tim se ne misli na Code Veronicu – tu su igru izmislili fanovi i Capcom s njom nema nikakve veze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.