NOVITETI

Igra Fall Guys dobija alate za kreiranje nivoa

Riječ je u editoru levela pod nazivom Fall Guys Creative, koji će biti dostupan od 10. maja

Liste najboljih nivoa koje su kreirali igrači. Printscreen

E. A.

4.5.2023

Nakon što je stekla ogromnu popularnost tokom pandemije koronavirusa 2020. godine, unikatna battle royale igra Fall Gays je dodavala nove elemente gameplaya i stizala na nove platforme, a sada developeri nude i alate za kreiranje nivoa.

Riječ je u editoru levela pod nazivom Fall Guys Creative, koji će biti dostupan od 10. maja te je dio Sezone 4 viralnog multiplayer naslova.

Različiti objekti

Editor omogućava igračima da kreiraju multiplayer nivoe (koji se nazivaju Round) korištenjem različitih poznatih objekata, prepreka i “neprijatelja”. Developer Mediatonic ohrabruje igrače da koriste alat kako bi “konačno dizajnirali Round svojih snova”.

Jednom kada igrač kreira Round i testira ga, moći će ga podijeliti s prijateljima putem privatnog lobija ili čak i šire s cijelom zajednicom. 

Veća popularnost

Developer tvrdi da će pripremiti liste najboljih nivoa koje su kreirali igrači kako bi povećali njihovu popularnost te će ih smjestiti u karticu Playlists u Show Selectoru.

Kako bi pokazao šta je moguće napraviti s alatima za kreiranje, Mediatonic će ponuditi više od 50 novih nivoa koje su dizajnirali profesionalni kreatori, ali koji su koristili isti set alata dostupan “običnim” igračima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.