VELIKA ZARADA

Igre Activision Blizzarda prvi put donose više novca na PC-ju nego na konzolama

Call of Duty i dalje ostvaruje daleko najveći dio prihoda

Prihodi Activision Blizzarda na konzolama su tek jedna trećina. Printscreen

E. A.

10.5.2023

Novo financijsko izvješće tvrtke Activision Blizzard za poslovanje u periodu od 1. 1. do 31. 3. ove godine otkrilo nam je nekoliko interesantnih stvari. 

Prvi put

Kako ističe PC Gamer, prvi put ikada imamo situaciju da su Activision Blizzardu prihodi od igara devet mjeseci za redom ukupno viši na PC-ju (666 milijuna dolara) nego na konzolama (639 miliona).

Call of Duty i dalje ostvaruje daleko najveći dio prihoda, i to na konzolama (59 posto), ali ostali dio ponude okrenut je prema PC-ju. Blizzardove igre donose 72 posto prihoda na PC-ju, a samo 8 posto na konzolama.

Doduše, to je lako i objasniti jer dobar dio Blizzardovih igara poput World of Warcrafta i Diablo Immortala nije ni prisutan na konzolama.

Jedna trećina

Interesntna je ovo činjenica s obzirom da se bitka oko Microsoftovog preuzimanja Activision Blizzarda prvenstveno vodi u kontekstu konzola i sudbine Call of Dutyja na konzolama.

Međutim, prihodi Activision Blizzarda na konzolama su tek jedna trećina cijelog kolača pa možda ipak ima istine u tome da cijela se akvizicija ne vrti samo oko Call of Dutyja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.