ROCKSTAR

Najiščekivanija videoigra današnjice: GTA 6 teži savršenstvu

GTA je već desetljećima globalni fenomen

Plan je izdati GTA 6 najesen iduće godine. Facebook

E. Ag.

20.5.2024

Posljednji finansijski izvještaj Take-Two, Rockstarove matične kompanije, preciziralo je datum izlaska najiščekivanije igre današnjice. Plan je izdati GTA 6 najesen iduće godine, a sada je šef T2 gostovao na američkom CNBC-u, gdje se raspričao više o igri i internim odnosima.

Ne samo igrače, GTA 6 strašno zanima i ulagače te brojne druge koje igre i igranje u načelu ne zanimaju. GTA je već desetljećima globalni fenomen, pa i ne čudi gostovanje Štrausa Zelnika (Strauss Zelnick) na najvećem finansijskom TV mediju.

S obzirom na historiju odgoda Rockstarovih naslova, urednike CNBC-a je najviše zanimalo koliko je pouzdan ovaj okvirni datum izlaska. Na čemu se temelji novi vremenski okvir? Odluka o datumu nije proizvoljna ili nusprodukt nagađanja, pojašnjava Zelnik te dodaje kako je ona donesena opreznije nego dosad, u dogovoru sa svim učesnicima razvoja te ju komunicira s velikim samopouzdanjem.

Kod GTA 6 nije pitanje broja bugova, nastavlja Zelnik, već Rockstarova želja da igru izda kao dosad neviđeno iskustvo te se teži savršenstvu. A GTA 6 će, čini se, završen biti negdje krajem iduće godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.