AMERIKA

Vanzemaljci ili nešto drugo: Izvještaji o NLO-u porasli su na 510

Događaji se i dalje dešavaju u ograničenom ili osjetljivom zračnom prostoru

Nastavlja se istraživanje o letjelicama. CTV NEWS

E. A.

13.1.2023

SAD je prikupio 510 izvještaja o neidentifikovanim letećim objektima, od kojih mnogi lete u osjetljivom vojnom zračnom prostoru. Iako nema dokaza o vanzemaljcima, oni i dalje predstavljaju prijetnju, navodi vlada u sažetku izvještaja sa kojeg je skinuta tajnost objavljenom u četvrtak, a prenosi U.S. News. 

Prošle godine Pentagon je otvorio ured, Ured za rješavanje anomalija za sve domene, isključivo fokusiran na primanje i analizu svih tih izvještaja o neidentifikovanim pojavama, od kojih su mnoge prijavili vojni piloti.

I dalje se dešava

Događaji se i dalje dešavaju u ograničenom ili osjetljivom zračnom prostoru, ističući moguću zabrinutost za sigurnost leta ili aktivnosti prikupljanja od strane protivnika, navodi Ured direktora nacionalne obavještajne službe u svom izvještaju za 2022.

Tajna verzija izvještaja govori o tome koliko je tih objekata pronađeno u blizini lokacija na kojima rade nuklearne elektrane ili gdje je skladišteno nuklearno oružje.

510 objekata uključuje 144 prethodno prijavljena objekta i 366 novih izvještaja. I u starim i u novim slučajevima, nakon analize, utvrđeno je da većina pokazuje "neupečatljive karakteristike" i da bi se mogli okarakterisati kao sistemi bespilotne letelice ili objekti nalik balonima, navodi se u izvještaju.

Nove tehnologije 

Kancelarija također ima zadatak da izvještava o bilo kakvom kretanju ili izvještajima o objektima koji mogu ukazivati na to da potencijalni protivnik ima novu tehnologiju ili sposobnost.

Ured Pentagona za anomalije također treba uključiti sve neidentifikovane objekte koji se kreću pod vodom, u zraku ili svemiru, ili nešto što se kreće između tih domena, što bi moglo predstavljati novu prijetnju, navodi se na portalu U.S. News.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.