PRIMAMLJIVA PONUDA

Lov na milion dolara u SAD: Građani imaju priliku zaraditi ako mogu dokazati da su snimili vanzemaljca

Rok za podnošenje prijava je 3. novembar 2023. godine

Lov na vanzemaljce i pare. ring.com

M. Z.

9.10.2023

Američka kompanija nudi nevjerovatnu glavnu nagradu od milion dolara nekome iz SAD ko može pružiti naučne dokaze o stvarnom vanzemaljskom obliku života.

Naučni dokazi

''Ring'', američka kompanija u vlasništvu ''Amazona'', poznata po snimanju srdačnih susreta i sumnjivih posjetilaca na kućnom pragu, pokrenula je novu, ambicioznu inicijativu u SAD, koja se nadovezuje na Noć vještica.

U pokušaju da otkriju dokaze o postojanju vanzemaljaca, iz ''Ringa'' nevjerovatnu glavnu nagradu od milion dolara nekome iz SAD ko može pružiti nepromijenjene naučne dokaze o stvarnom vanzemaljskom obliku života. Rok za podnošenje prijava je 3. novembar 2023. godine, a ''Stručnjak za svemir i vanzemaljce'' bit će zadužen za pažljivo pregledavanje tih prijava.

Pozadina navedene inicijative je poplava videozapisa koji kruže internetom, a za koje se tvrdi da prikazuju vanzemaljske aktivnosti. Međutim, pokazalo se da većina tih viđenja nije ništa više od meteora koji padaju s neba.

Gotovo 100 godina naučnici, stručnjaci i obični građani dijele priče i videoisječke o viđenjima vanzemaljaca. S novim viđenjima i daljnjim dokazima da bi oblici života mogli postojati izvan Zemljine atmosfere, postoji mogućnost da bi se vanzemaljske aktivnosti mogle događati ispred vaših ulaznih vrata. Kupci diljem svijeta bilježe neočekivane i divne trenutke života putem svojih ''Ring'' videozvona i kamera. Sada biste mogli biti nagrađeni ako snimite vanzemaljski događaj, stoji u ''Ringovoj'' objavi.

Jednominutni videozapis

Da bi učestvovali u takmičenju, pojedinci moraju biti zakoniti građani SAD stariji od 18 godina. Postoje dva različita načina za učestvovanje. Prvi uključuje podnošenje naučnog dokaza snimljenog uređajem ''Ring'' koji dokumentira vanzemaljca. Druga opcija omogućuje učesnicima da pošalju videozapis u trajanju do jedne minute, koji prikazuje nekoga ili nešto što je povezano s vanzemaljcima.

Kod potonje opcije potiču se kreativni i duhoviti prikazi, čak i ako uključuju umjetna pomagala kao što su kostimi, šminka, rekviziti, računalna grafika, digitalni efekti ili druga umjetna sredstva. Ti podnesci će se ocjenjivati na temelju kreativnosti, vizuelne privlačnosti i humora.

Ako se doista iznesu nepobitni dokazi o vanzemaljskoj aktivnosti, odgovorna osoba bit će nagrađena glavnom nagradom – anuitetom od 50.000 dolara godišnje u razdoblju od idućih 20 godina, odnosno ukupno milion dolara.

Invazija vanzemaljaca

Zanimljivo je da je ''Ringova'' kamera u julu snimila incident koji je potaknuo nagađanja o invaziji vanzemaljaca. U Gretni, odmah preko rijeke Misisipi od Nju Orleansa, svijetla smaragdna kugla prošarala je nebo u 4.30 ujutro 14. jula, kao što je dokumentirano u 17-sekundnoj snimci zvona na vratima ''Ringa''. Dok su neki na društvenim mrežama odbacili snimljeni događaj kao ''meteor'', mnogi su ostali uvjereni da je riječ o vanzemaljskom susretu, piše Zimo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.