TEHNOLOGIJA

Elegantni zvučnici uskoro u prodaji

Tehničke karakteristike ovih visokih zvučnika uključuju visinu od tri i po stope i širok izbor ulaznih mogućnosti

 Inovacije britanske kompanije za audio opremu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Z. K.

26.8.2023

„Lotus Cars“ i KEF su se udružili kako bi stvorili ograničenu seriju „Lotus“ brendiranih LS60 bežičnih zvučnika. KEF, britanska kompanija za audio opremu, ima dugu historiju pravljenja vrhunskih audio proizvoda, uključujući HiFi zvučnike, sabvufere, arhitektonske zvučnike, bežične zvučnike i slušalice.

Zlatna slova

Lotus Edition LS60 zvučnici su pažljivo dizajnirani sa suptilnim elementima brendiranja. Koriste se kultna britanska zelena boja, često povezana s vozilima marke „Lotus“, kao i zlatna slova s natpisima “Lotus NIO” i “Lotus Edition” na prednjoj i zadnjoj strani.

Tehničke karakteristike ovih visokih zvučnika uključuju visinu od tri i po stope i širok izbor ulaznih mogućnosti, uključujući funkcije bežičnog strimovanja poput AirPlay 2, Google Chromecast i Roon Ready.

Izlazna snaga

Svaki zvučnik ima HF (visoki zvučnik) od 0,75 inča s aluminijskom kupolom i ventilacijom, kao i MF (srednjotonski zvučnik) od četiri inča s aluminijskim konusom. Frekvencijski opseg zvučnika je od 24 do 36 kHz, a ukupna izlazna snaga ocijenjena je na 1.400 V, što ih čini dovoljno snažnim da ispune svaku prostoriju.

Izdanje LS60 zvučnika dolazi nakon što je KEF opremio zvučne sisteme za nova vozila „Lotus Carsa“, Emira i Eletre. Ovo izdanje ima elemente komemorativnog karaktera i može se naručiti putem zvaničnog sajta KEF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.