DOBRO OTVORITE OČI

Emili u kratkom roku zapratilo 137.000 ljudi: Očarala je milionere i sportiste, ali postoji jedan problem

Osvojila ljude nevjerovatnom figurom, bujnim poprsjem, senzualnim usnama i prelijepim smeđim očima

Emili Pelegrini. Instagram

E. Ag.

2.1.2024

Emili Pelegrini privukla je pažnju na Instagramu i osvojila ljude nevjerovatnom figurom, bujnim poprsjem, senzualnim usnama i prelijepim smeđim očima.

Ona voli da se fotografiše, pravi videosnimke, pa ne čudi da je u kratkom roku dobila 137.000 pratilaca, među kojima su poznati fudbaleri, MMA borci i milijarderi, prenosi Daily Mail.

Međutim, postoji mali problem, a izgleda da ga nisu svjesni svi pratioci atraktivne djevojke.

Emili nije stvarna, već je produkt vještačke inteligencije (AI), a za svega šest sedmica svom kreatoru je zaradila više od 10.000 dolara, piše Telegraf.rs.

On otkriva da je upitao za pomoć čuveni Chat GPT.

- Zamolio sam da opiše ženu iz snova prosječnog muškarca. Dobio sam odgovor da je riječ o djevojci sa smeđom kosom i dugim nogama. Napravio sam je prema tom opisu. Želio sam da bude dopadljiva, privlačna i što je moguće stvarnija.

Nije prošlo puno vremena, a Emili je privukla pažnju bogatih i moćnih muškaraca. Čini se da su mnogi nesvjesni činjenice da je zapravo - ilustracija.

- Slučajevi se razlikuju od platforme do platforme. Putem direktnih poruka na Instagramu je kontaktiraju fudbaleri, milijarderi, MMA borci i teniseri. Oni misle da je stvarna, pozivaju je u Dubai, u skupe restorane - tvrdi neimenovani kreator.

On dodaje da je Emili dobila poruku od profesionalnog fudbalera iz Njemačke, koji je napisao: “Kako je moguće da tako lijepa dama nema momka.“ Potom je zatražio njene kontakt podatke.

Dok Emili “putuje po svijetu” i “provodi se po skupim hotelima”, osoba koja vodi njen profil ne poznaje glamurozan život.

- Na početku sam radio 14 do 16 sati dnevno da bih shvatio koji su programi najbolji za njeno lice, tijelo i snimke. Sada radim osam sati dnevno. Ne izlazim često - objasnio je.

Podsjećamo, Emili nije jedini AI model koji je osvojio svijet. Nedavno smo pisali o Aitani Lopez, koja ima armiju fanova na Instagramu i “zarađuje” mjesečno 4.000 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.