NEOČEKIVANO KAŠNJENJE

Huawei P70 ipak neće biti predstavljen ovoga mjeseca

Razlog odgađanja predstavljanja nije službeno poznat, ali se nagađa da su posrijedi problemi u snabdjevanju dijelovima

Zbog američkih sankcija kasni serija. Huawei

D. Dž.

10.3.2024

Huawei P70 trebao je biti predstavljen već ovog mjeseca u Kini, no čini se da to ipak neće biti slučaj. Prema novim informacijama koje su objavljene na kineskom Weibou, predstavljanje je odgođeno za drugu polovinu aprila.

Kako prenosi HuaweiCentral, razlog odgađanja predstavljanja nije službeno poznat, ali se nagađa da su posrijedi problemi u snabdjevanju dijelovima, što i ne bi bilo toliko iznenađujuće s obzirom na to sve sankcije koje je Huaweiju nametnuo američke vlade.

No, jedan od izvora upoznat sa situacijom oglasio se na Weibou i demantirao da odgoda ima veze sa snabdjevanjem. Umjesto toga, kaže da je posrijedi „komplicirana kombinacija stvari“ s mnogim drugim proizvodima koji su trebali biti predstavljeni uz P70.

Podsjetimo, Huawei P70 bit će pogonjen Kirin 9010 SoC-om te će imati 6,7-inčni OLED zaslon rezolucije 1,5K, zakrivljen sa sve četiri strane, dva zvučnika s prednje strane i bateriju kapaciteta 5.000 mAh.

Što se tiče kamera, tri senzora bi trebala biti raspoređena u „neobičnu formaciju trokuta“. Glavni senzor bit će OmniVisionov 50-megapikselni OV50H s varijabilnim otvorom blende i veličinom od 1/1,3 inča, a uz njega će se naći i nadograđeni 1-inčni ultraširoki senzor s jedinstvenom 1G6P lećom (jedan stakleni i šest plastičnih elemenata). Treći senzor bit će 50-megapikselni telefoto s optičkim zumom od 4x.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.