TEHNOLOGIJA

Komad savremene umjetnosti: Providni zvučnik

Stvaraju savršen sklad prošlosti i budućnosti, klasičnog i modernog

Savršen spoj high-end audio tehnologije i umjetničkog dizajna. Audiograde

Z. K.

12.3.2024

Davno su prošli dani kada su kućni zvučnici bili obične crne kutije koje su ispuštale zvuk bez ikakvog poštovanja prema estetici i utisku koji ostavljaju... Danas svjedočimo uzbudljivoj eri kućnog zvuka, gdje zvučnici nisu samo alati za reprodukciju omiljene muzike, već i očaravajući komadi umjetnosti.

Vizuelno iskustvo

Ovu evoluciju oličava Jetstream zvučni sistem, kao savršen spoj high-end audio tehnologije i umjetničkog dizajna. Timoti Hil (Timothy Hill), genije koji stoji iza Jetstream zvučnika, preoblikovao je tradicionalni zvučnik, pretvarajući ga u zadivljujuće vizuelno iskustvo.

Njegov pristup odražava duboko razumijevanje umjetnosti i akustike. Jetstream zvučnik, sa svojom ikoničnom formom roga, sjajan je primjer toga. Tradicionalno, zvučnici su imali konusni dizajn, poznat po svojoj efikasnosti u širenju zvuka. Hil uzima ovu koncepciju i podiže je na novi nivo.

Koristeći providni akril za formiranje roga i uvećavajući ga do ljudske veličine, on je stvorio jedinstven, vizuelno upečatljiv dizajn. Zvučnik, sa svojom jedinicom drajvera koja se čini kao da lebdi u zraku, nije samo uređaj za zvuk, već i komad savremene umjetnosti.

Oblik roga

Ovaj dizajn je ukorijenjen u fizici zvuka. Oblik roga osigurava da se zvučni valovi slobodno i ravnomjerno šire. Njegova veličina pojačava ovaj efekt, ispunjavajući svaki kutak prostorije jasnim, dinamičnim zvukom. Bez obzira da li su to suptilne nijanse klasičnog djela ili snažni efekti modernog filmskog zapisa, Jetstream pruža nezamjenljivo auditorno iskustvo.

Međutim, Jetstream je više od upadljivog roga. Sistem, također, uključuje bas zvučnik, koji je dizajniran kao providna sfera podržana s tri metalna konusna stopala. Ovaj dio dodaje futuristički, ali i retro osjećaj ansamblu, savršeno dopunjujući veličanstvenost zvučnika. Oni stvaraju savršen sklad prošlosti i budućnosti, klasičnog i modernog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.