JET SET

Program 24. SFF-a: Prikazat će se 266 filmova iz 56 zemalja uz 52 svjetske premijere

Fena

Fena

30.7.2018

Sarajevo Film Festival u svom 24. izdanju predstavit će, kako je rekao direktor Festivala Mirsad Purivatra, rekordnih 266 filmova iz 56 zemalja.

- Mislim da smo napravili najbolji program koji daje uvid u sve ono najbolje što se događa u BiH, regionu i svijetu - izjavio je Purivatra, koji je prilikom današnjeg susreta s predstavnicima medija predstavio filmove koji će biti prikazani u okviru Open Air programa. 

Ovaj program će otvoriti poljski film "Hladni rat" Pavela Pavlikovskog (Pawel Pawlikowski), simultanim prikazivanjem u Ljetnom kinu "Raiffeisen" i Narodnom pozorištu Sarajevo.

U programu Open Air bit će prikazani i filmovi: "Divlji život“ (SAD, 2018) u režiji Paula Danoa, u kojem uloge tumače Carey Mulligan, Ed Oxenbould, Bill Camp, Jake Gyllenhaal, kao i film “Svi znaju". Riječ je o filmu iz francusko-špansko-italijanske produkcije za koji režiju i scenario potpisuje dvostruki Oskarovac Asghar Farhadi, koji je i predsjednik žirija za Takmičarski program - Igrani Film.

Uloge u ovom filmu tumače Penelope Kruz (Penélope Cruz), Havier Bardem (Javier Bardem), Rikardo Darin (Ricardo Darín), Edvard Fernandez (Eduard Fernández), Barbara Leni (Bárbara Lennie), Inma Kuesta (Inma Cuesta), Elvira Mínguez.

Slijede filmovi "Capernaum“ (Libanon) u režiji Nadine Labaki, "Dogman“ (Italija, Francuska) u režiji Matea Garonea (Matteo Garrone), a na programu su i filmovi "Anđeo“ (Argentina, Španija) režisera Luisa Ortege i "Sink or swim“, francusko-belgijska produkcija, u režiji Gilesa Leločea (Gillesa Lellouchea).

Ovogodišnje izdanje SFF- zatvara film "Pijun koji me napucao", za koji režiju potpisuje Susan Fogel (Susann), a glume Mila Kunis, Kejt Mekinon (Kate McKinnon), Džastin Teroks (Justin Theroux), Gilijan Enderson (Gillian Anderson), Hasan Minhaj, Ivana Sakno (Ivanna Sakhno), Sem Hjugan (Sam Heughan). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.