TV LICA

Adrijana Kurtišaj: Imam velika očekivanja

Vodit će magazin "Nova IN"

Adrijana Kurtišaj: Novo pojačanje Nove BH. Avaz

Piše: Nerma AJNADŽIĆ

21.9.2019

Adrijana Kurtišaj: Najljepša voditeljica u BiH. Avaz

Nova BH je dobila još jedno pojačanje Adrijanu Kurtišaj. Jedno od najprepoznatljivijih TV lica u BiH bit će zaštitno lice ove televizije.

Njen angažman počet će s novom emisijom “Nova IN” koja će uskoro početi s emitiranjem, a Kurtišaj je za “Dnevni avaz” govorila o odlasku s OBN-a, televizije čiji je dio tima bila 15 godina, ali i o~ekivanjima od novog anga`mana.

- Imam zaista velika očekivanja. Sretna sam što sam postala dio porodice Nove BH i ovo je velika prekretnica u mojoj profesionalnoj karijeri. Ujedno, veliki izazov za mene je rad na ozbiljnom projektu kakva je Nova BH, TV medij koji je za kratko vrijeme postao prepoznatljiv i respektabilan u BiH. Okruženje je dinamično i puno mladih, vrijednih i ambicioznih ljudi te televizijskih profesionalaca koji s velikim entuzijazmom svakodnevno rade na kreiranju programa koji je kroz sve segmente fokusiran na gledatelje. Pozitivna radna atmosfera i vrhunski uvjeti za rad su ono što me dodatno motivira da opravdam povjerenje menad`menta, ali i gledatelja – kaže Kurtišaj-

"Nova IN” uskoro će početi s emitiranjem. Možete li nam otkriti detalj više o samom konceptu emisije? 

- Tim zabavne redakcije užurbano radi na razvijanju koncepta emisije koji će zadovoljiti ukus i tradiocionalnog i modernog gledatelja. Kroz emisiju ćemo se baviti različitim temama, ali ih obrađivati iz drugačijeg ugla. Najnovije vijesti s domaće i strane šoubiz scene, pregledi društvenih događanja, putopisi, ekskluzivni intervjui, moda, gastronomija, turizam i tradicija bit će samo dio sadržaja “Nova IN” magazina. U toku je i izgradnja novog studija koji će biti dizajniran u skladu sa najsavremenijim tredovima, ali ujedno topao i ugodan. U konceptualnom, ali i vizuelnom kontekstu pobrinut ćemo se da poslijepodnevne sate, koje naši gledatelji obično koriste za odmor, učinimo još ljepšim i relaksirajućim. U vremenu kada loše vijesti preovladavaju, a brige i stres su svakodnevica, želimo biti dnevna doza zabave, inspiracije i razonode.

Je li Vam bilo teško nakon 15 godina promijeniti radno mjesto? 

- Nekada je promjena na poslovnom planu potrebna kako bi pomjerili svoje granice i okušali se u novim izazovima. Kolege s Nove BH su me dočekali na najljepši mogući način. Mnogo su mi olakšali prelazak u novu sredinu. Iako sam promijenila TV, i dalje ostajem vjerna svom voditeljskom pozivu koji mi pruža osjećaj bliskosti s gledateljima. A ja volim taj osjećaj. S druge strane, rad iza kamera s ekipom snimatelja, reditelja, producenata, novinara, montažera, organizatora… jedno je iskustvo koje vrijedi svakodnevno živjeti.

Davno ste osvojili srca gledalaca u BiH i jedno ste od najprepoznatljivijih TV lica. Kako se nosite s popularnošću?

- Lijepo je znati da cijene vaš rad i da vas prepoznaju. Zapravo, voditeljski posao upravo se bazira na međusobnom povjerenju i interakciji s gledaocima. Oni jednostavno osjete vašu energiju, karizmu i posvećenost. Zaista uživam u poslu koji radim i to gledaoci, nadam se, osjećaju. Tokom proteklih 15 godina nailazila sam i na kritike i pohvale. Naravno da je svakom draže čuti pohvalu i ona me uvijek dodatno motivira, ali i kritika je jednako snažan motivator. Važno je da se znate nositi sa oboje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.