DRUGAČIJI DOŽIVLJAJ

CineStar Sarajevo 26. novembra otvara 4DX dvoranu

Ova najsavremenija tehnologija unaprjeđuje gledanje filma tako da gledalac ima osjećaj da postaje dio filma

Posjetioci će imati osjećaj da se nalaze u samom filmu. CINESTAR

A. V.

19.11.2020

Najmodernije i najveće kino u Bosni i Hercegovini CineStar 26. novembra otvara prvu 4DX dvoranu u Sarajevu.

U toku je implementacija zahtjevne 4DX tehnologije, kojom će i posljednja, 10. dvorana ovog multipleksa moći prikazivati holivudske blokbaster filmove, ali potpuno drugačijeg doživljaja za posjetioca koji će imati osjećaj da se nalazi u samom filmu.

4DX je najmodernija tehnologija koju je razvio "CJ 4DPLEX", vodeći svjetski brend 4D filmske tehnologije za igrane filmove, koji pruža potpuno kino iskustvo. 4DX uključuje slike koje su u sinhronizaciji sa pokretima sjedišta i ostalim specijalnim efektima poput vjetra, magle, mirisa, snijega i još mnogo toga kako bi se pojačala akcija na platnu.

Ova najsavremenija tehnologija unaprjeđuje gledanje filma tako da gledalac ima osjećaj da postaje dio filma. Unutar 4DX dvorane, pokretna sjedišta i efekti okoliša poput vjetra, mjehurića i mirisa rade u savršenom skladu s događanjima na ekranu, saopćeno je iz CineStara.

Filmovi više nisu vezani samo na svoja vizualna i zvučna ograničenja. 4DX je korak naprijed u evoluciji odlaska u kino, odvodeći publiku na putovanje u cjelovečernji film, a vješt tim 4DX stručnjaka i programera maksimiziraju osjećaj uključenosti u svaki film, bez da prekorače granice ugodnosti.

U 4DX-u mogu uživati sve generacije, ali postoje neka ograničenja za osobe sa nekim zdravstvenim smetnjama o kojima treba voditi računa. Također ne preporučuje se djeci mlađoj od četiri godine i ispod 100 cm visine, trudnicama, osobama s invaliditetom i sl.

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji sa 158 dvorana i više od 24.500 sjedišta, a multipleks u Sarajevu je 25. po redu na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.