NAKON ČETIRI GODINE

Povratak Kevina Spejsija na veliko platno

Njegove nevolje započele su 2017., kada je uklonjen je iz Netflixovog hita nakon što ga je iste godine preko dvadeset mladića optužilo za seksualno zlostavljanje

Spejsi: Glumi u italijanskom filmu. Agencije

Avaz.ba

1.6.2021


Dvostruki dobitnik Oskara Kevin Spejsi (Spacey, 61) vraća se na veliko platno prvi put poslije četiri godine. Glumit će u italijanskom filmu “Čovjek koji je nacrtao Boga" čiji je reditelj Franko Nero (Franco). Riječ je o drami o slijepom umjetniku s talentom da nevjerovatno vjerno portretira modele slušajući njihov glas, a Spejsi će se pojaviti u maloj ulozi policijskog detektiva.

Među glumcima tog nezavisnog projekta nalazi se i redateljeva supruga Vanesa Redgrejv (Vanessa Redgrave), koja je vjerovatno posredovala kod muža da osramoćeni glumac dobije priliku za povratak.


Spejsi: Optužen za seksualno zlostavljanje. Agencije

Holivudskog glumca do sada se moglo vidjeti u bizarnom videu na YouTubeu u kojem je 2018., pod krinkom božićne čestitke, glasom Franka Andervuda (Underwood) iz serije "Kuća od karata" komentirao optužbe na svoj račun zbog seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja, a prošle godine se oglasio u poruci kojom je dao podršku borbi protiv COVIDA-19. Njegove nevolje započele su 2017., kada je uklonjen je iz Netflixovog hita nakon što ga je iste godine preko dvadeset mladića optužilo za seksualno zlostavljanje i neprimjereno ponašanje.

Radilo se o saradnicima legendarnog londonskog kazališta Old Vic čiji je umjetnički direktor bio od 2004. do 2015., a problem je bio i u tome što je navodno koristio poziciju moći kako bi se približio žrtvama te osramotio teatar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.