BORBA ZA ZDRAVLJE

Hju Džekmen na biopsiji, strahuje da mu se vratio karcinom kože

Prije četiri godine podvrgnuo se zahvatu na nosu zbog bazocelularnog karcinoma

Džekmen: Liječnici su uočili nešto nepravilno pa su obavili biopsiju. Agencije

L. K. P.

4.8.2021


Filmski i pozorišni glumac Hju Džekmen (Hugh Jackman) liječio je prije nekoliko godina bazocelularni karcinom, vrstu karcinoma kože koji u većini slučajeva nastaje uslijed pretjeranog sunčanja. Prije nekoliko dana Džekmen je objavio na Twitteru kako je obavio biopsiju kože zbog straha od karcinoma ali i da su njegovi liječnici uvjereni kako je s njime sve u redu. U toj objavi on ima flaster na nosu te upozorava na važnost zaštite od sunca.


- Liječnici su uočili nešto nepravilno pa su obavili biopsiju te sada provjeravaju stanje, kazao je Džekmen u objavi dodajući da ne trebamo biti zabrinuti ako ga fotografiraju sa flasterom na nosu.

Prije četiri godine podvrgnuo se zahvatu na nosu zbog bazocelularnog karcinoma. On je i prije toga rekao kako je, kao dječak u Australiji, neprestano bio izložen suncu te kako se u njegovoj porodici nikada nisu koristile kreme za zaštitu od sunčanja.

Džekmen se trenutno priprema za ulogu u Brodvejskoj predstavi „The Music Man“ koja će se poočeti igrati krajem ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.