TRENUTAK NIJE EMITOVAN

Dodjela nagrada BAFTA: Tumač znakovnog jezika proglasio pogrešnu glumicu

Nakon što je Muligan, koja je bila u utrci za nagradu za svoju izvedbu u filmu "She Said" izašla na pozornicu, Kondonino ime je pročitano

Došlo do greške tokom dodjele nagrada. Printscreen

H. J. I.

20.2.2023

Na dodjeli filmskih nagrada BAFTA sinoć je došlo do greške kada je glumica Keri Muligan (Carey Mulligan) slučajno proglašena dobitnicom nagrade umjesto glumice Keri Kondon (Kerry Condon).

Gluhonijemi glumac Troj Kotsur (Troy) imao je čast da proglasi ko je dobitnica nagrade za najbolju sporednu ulogu na dodjeli filmskih nagrada BAFTA i potpisao je ime irske glumice Keri Kondon, koja je pobijedila.

Međutim, kako su naveli iz organizacije BAFTA-e, tumač znakovnog jezika, koji je davao glas za publiku u Royal Festival Hallu u Londonu mislio je da je glumac umjesto Keri Kondon potpisao glumicu Keri Muligan. Jedan od predstavnika BAFTA-e rekao je da trenutak neće biti pušten u finalnom prijenosu na BBC One.

Nakon što je Muligan, koja je bila u utrci za nagradu za svoju izvedbu u filmu "She Said" izašla na pozornicu, Kondonino ime je pročitano i glumci su bili svjesni ove greške. Greška je na kraju ispravljena i Kondon je kući odnijela nagradu za svoju izvedbu u filmu "The Banshees of Inisherin". Glumica nije htjela spominjati incident.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.