OD 6. APRILA

„Papin egzorcista“ u bh. kinima: Inspiriran memoarima svećenika Amorta

Ovaj horor triler režirao je Džulijus Averi

Rasel Krou. Promo

L. S. R.

28.2.2023

U bh. kina 6. aprila dolazi horor triler religiozne tematike inspiriran memoarima svećenika Gabrijela Amorta (Gabriele Amorth), nekadašnjeg glavnog egzorciste Vatikana za kojeg se navodi da je odradio preko 100.000 egzorcizama do svoje smrti 2016. u 91. godini.

Rasel Krou (Russell Crowe), gledaocima najdraži iz epskog spektakla „Gladijator“, a poznat i po ulogama u Oskarima nagrađenim klasicima „Blistavi um“ i „LA povjerljivo“ te blokbasterima „Čovjek od čelika“ i „Thor“, utjelovljuje popularnog i kontroverznog Amorta u svom prvom horor filmu.


Rasel Krou na setu. Sunday World

Prvi trejler filma, koji je objavljen u ponedjeljak, prikazuje zastrašujućeg demona, duboko zakopanu vatikansku tajnu i opasnost koja seže čak i do samog Pape. Glavnog egzorcistu Vatikana, prekaljenog Gabrijela Amorta pozivaju da istraži opsjednutost jednog dječaka. Poznajući da 98 posto slučaja zahtijeva samo kvalitetnu psihološku pomoć, ostat će iznenađen kad otkrije da dječaka zaista opsjeda demon, ali i da demon s Vatikanom dijeli dugo skrivanu misteriju te da su mu namjere puno gore nego što je Amort očekivao...

Ovaj horor triler režirao je Džulijus Averi (Julius Avery), a scenarij su pisali Majkl Petroni (Michael) i Ivan Spiliotopulos (Evan). Papu glumi legendarni italijanski glumac Franko Nero.

Film je inspiriran memoarima svećenika Gabrijela Amorta - “Egzorcista govori” i “Novi izvještaji jednog egzorciste”, koji su brzo postali međunarodni bestseleri. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.