PLIJENI LJEPOTOM

Slavna glumica Brigit Nilsen: Sreću pronašla u petom braku, dobila kćerku u 55. godini

Ljekari su mi dali tek tri do četiri posto šanse da ostanem trudna, ispričala je Nilsen nakon rođenja kćerke

Brigit Nilsen na zabavi Veniti fera. Printscreen

H. J. I.

10.3.2023

Slavna Brigit Nilsen zablistala je na zabavi "Veniti fera" u Los Anđelesu u čast predstojeće dodjele Oskara, koja će u ovom gradu biti organizovana 12. marta.

Glumica je bila u društvu supruga Matije Desija sa kojim je u braku od 2006. godine. Danska filmska i muzička zvijezda i nekadašnji model plijeni ljepotom. Izgledala je nestvarno u atraktivnoj narandžastoj haljini, pozirajući kao nekada u modnim kampanjama.

Bila u žiži svjetske javnosti

Brigit Nilsen (59) je bila u žiži svjetske javnosti 2018. kada je u 55. godini rodila kćerku Fridu. Djevojčica je prvo dijete nje i njenog petog supruga Matije Desija (44), majka je i četvorice sinova.

- Ovu djevojčicu čekala sam 10 godina. Ona je doslovno čudo i želim da poručim svim ženama da nikada ne odustaju. To je zapravo poruka i muškarcima i ženama, jer život je nevjerovatan. Neko mora da dobije na lotu jednom, a ja osjećam da sam dobila na lutriji sa svojom djevojčicom - rekla je nakon Fridinog rođenja i dodala:

- Ljekari su mi dali tek tri do četiri posto šanse da ostanem trudna. Nisam imala mnogo jajašaca, ali bilo ih je dovoljno. Nisam mislila da ću se poslije 42. godine odlučiti na trudnoću. Bilo je tu dosta razočaranja. Stalno čekaš telefonski poziv i znaš da će ti reći da još jedan postupak nije uspio. To čekanje ubija, posebno jer žene nerado pričaju o tome pa misliš da si jedina.

Bila izložena kritikama

Glumica je nakon rođenja kćerke bila izložena kritika o čemu je javno govorila ističući da su joj pričali da je "baba i da neće dočekati da njeno dijete odraste".

Nilsen ne mari za negativne prozivke. I ne ustručava se da im doskoči.

Određene kritike prate i njen brak sa 15 godina mlađim Matijom Desijem, koji je uslijedio nakon njene četiri propale ljubavi. Glumica je bila udata za Kaspera Vindinga pa za Silvestera Stalonea sa kojim je igrala u filmovima „Roki 4“ i „Kobra“. Sebastijan Koplend i Raul Mejer su također njeni bivši muževi.

Najpraćeniji je bio brak sa Staloneom koji je okončan burno- nakon raskida Brigit je bacila svu odjeću i nakit iz stana i izašla naga na ulicu.

Otkrila je da je bila u vezi sa Arnoldom Švarcenegerom dok su snimali film "Crvena Sonja"- glumac je tada bio u braku sa Marijom Šrajver, kao i da je devedesetih imala romansu sa Šonom Penom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.