GLUMICA NA PODIJUMU

Tara Thaller, učesnica šoua "Ples sa zvijezdama", za "Avaz": Postavila sam sebi visoka očekivanja

Moj partner Mateo i ja smo kliknuli na prvu

Thaller: Objavila i muzički singl. PR

25.3.2023

Hrvatska glumica Tara Thaller, koja je glumu studirala na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, učesnica je popularnog šoua „Ples sa zvijezdama“, koji se emitira na Novoj BH.

Inače, Tara je ove sedmice objavila i svoj prvi muzički singl „Sijam“ na kojem je radila između ostalih zajedno sa suprugom Farisom Pinjom, glumcem i muzičarem iz Visokog s kojim je svila gnijezdo u Zagrebu.

Tara za „Avaz“ otkriva kako se uklopila s plesnim partnerom Mateom Cvenićem, očekivanjima, Sarajevu, te samom plesu u koji se tek u šouu zaljubila.

Thaller: Šou je veliki izazov. PR

Veliki izazov

Za početak, koliko Vam je učešće u šouu „Ples sa zvijezdama“ izazov?

- Učešće u šouu za mene je veliki izazov jer imam minimalno plesačkog iskustva, a plesni stilovi koji me čekaju u šouu su iznimno kompleksni. Sama sam sebi postavila visoka očekivanja i samim time svaki ples je i veći izazov.

Jeste se uklopili energetski i plesno s Vašim partnerom Mateom Cvenićem?

- Moj partner Mateo i ja smo kliknuli na prvu, imamo puno sličnosti i veoma slične energije, a mislim da si i plesno dobro odgovaramo, ali to je ipak na publici da prosudi.

Kakva su Vam očekivanja?

- Kao što sam rekla, imam velika očekivanja od sebe, ne bih voljela da je drugačije, a želja mi je da otplešem što više plesova.

Thaller i Cvenić: Imaju puno sličnosti. PR

Druga prilika

Ples kao predmet ste imali i na akademiji. Jeste li se još tada zaljubili u tu granu umjetnosti?

- Mislim da sam se tek sada zaljubila u ples jer sam mu po prvi puta u životu dala priliku i vrijeme kakvo zaslužuje. Nije to bila ljubav na prvi pogled, ali sada kada je otkrivena, je definitivno ljubav koja će trajati zauvijek.

Koliko često dolazite u Sarajevo?

- U Sarajevo, nažalost, ne dolazim koliko bih htjela radi obaveza koje me sprečavaju, ali volim Sarajevo i jedva čekam da ga ponovo posjetim.

Kakvi su Vam dalji planovi ?

- Dugoročne planove ne radim, kao freelancer to je gotovo nemoguće, a život uvijek upetlja svoje prste u planove tako da se ne vežem za potencijalne planove.

Ljubav pronašla u Sarajevu

Tara je u bh. prijestonici upoznala našeg glumca i muzičara Farisa Pinju s kojim je kasnije studirala a naposljetku sklopili i brak.

- Ljubav, bilo koje vrste, pokreće svijet. Faris i ja smo imali sreću da nas je sudbina spojila i da smo jedno u drugom pronašli najboljeg prijatelja. Moja ionako velika porodica sada je još veća i na tome sam veoma zahvalna. Bitno je naći svjetlost i pozitivu u tmurnijim vremenima – rekla nam je Tara svojevremeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.