ŠEST LOKACIJA

Omladinski film festival počinje 18. jula, najveći broj projekcija do sada

Ovogodišnji OFF prikazaće 59 filmova na šest festivalskih lokacija

Najava Festivala. OFF

A. O.

14.7.2023

Ovogodišnji 15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo bit će otvoren 18. jula, a iz Direkcije Festivala su najavili da posjetioce očekuje najbolje izdanje do sada, sa najvećim brojem projekcija otkako postoji Festival.

Ovogodišnji OFF prikazaće 59 filmova na šest festivalskih lokacija i to besplatne projekcije dugometražnih filmova iz tri selekcije u sklopu Ilidža Open Air na ljetnoj pozornici te Vils Summer Screen u kinu između muzeja.

Na brojnim lokacijama u toku su radovi na sređivanju lokacija i ukrašavanju ulica. Za ukrašavanje ulica Sarajeva zaduženi su KJKP Rar i KJKP Park.

Festivalska groznica ove godine trajaće duže s obzirom na to da je Vlada KS dala saglasnost za rad ugostiteljskim objektima do 02.00 za vrijeme trajanja OFF-a.

Posjetioci će moći uživati i u jedinstvenom događaju Party Street u Ulici Sime Milutinovića svaku noć od 20-02.

Iz Direkcije festivala najavlju i sjajan program dugometražnog filma u sklopu otvorenog kina Poli Open Air Gimnazijska te projekcije takmičarskih kratkih filmova u Pozorištu mladih.

Ulaznice su u prodaji za projekcije u sklopu Poli Open Air Gimnazijska, Pozorištu mladih te za Central Clubbing party, dok su ulaznice za ostale sadržaje besplatne i mogu se preuzeti na tickets.omladinski.ba,

Prodaja karata vršiće se putem Box office koji se otvara od ponedjeljka (17. juli), a radno vrijeme je svaki dan do kraja Festivala od 11-20 sati na trgu ispred Pozorišta mladih, navodi se u saopćenju Omaldinskog film festivala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.