PROMJENE NA ČELU

Filmski festival u Berlinu: Evo ko je nova direktorica

Vodstvo preuzima Triša Tatl

Triša Tatl. Die Zeit

L. S. R.

14.12.2023

Vodstvo nad Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu (Berlinale) od sljedeće godine preuzima Triša Tatl (Tricia Tuttle), dosadašnja direktorica britanskog filmskog festivala BFI, a predsjednica žirija sljedećeg Berlinalea bit će američka glumica Lupita Niong (Nyong’o).

25 godina iskustva

- Triša Tatl sa sobom donosi 25 godina iskustva u filmu i filmskim festivalima. Pod njenim vodstvom je Filmski festival u Londonu povećao broj posjetilaca i dobio na važnosti - rekla je državna sekretarica za kulturu Klaudija Rot (Claudia Roth).

Tatl je zahvalila na ukazanom povjerenju i Berlinale nazvala "predvodnikom među A filmskim festivalima", među koje još spadaju i festivali u Kanu i Veneciji.

Zamijenila dvojac 

Tatl na mjestu direktorice zamjenjuje dosadašnji dvojac Marijetu Rizenbek (Mariette Rissenbeek) i Karla Čatrijana (Carl Chatrian), koji su Berlinale preuzeli 2020. godine.

Nakon što je Rizenbek nedavno najavila povlačenje s ovog mjesta, Rot je rekla kako će Berlinale ubuduće opet voditi samo jedna osoba, nakon čega je i Čatrijan podnio ostavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.