SVJETSKI EKSKLUZIV

Holivudski glumac Bil Mari za "Avaz": Osloboditi svijet od fantoma

Igrao i u prvom dijelu franšize "Istjerivači duhova". Porodica mi danas predstavlja nešto sasvim drugo

Mari: Uživa u komediji. Sony

Nerma Ajnadžić

3.4.2024

Dvije godine nakon što je studio "Sony“ najavio nastavak megapopularne franšize "Istjerivači duhova“ ovo ostvarenje je krajem marta premijerno prikazano u Americi, dok će u kinima širom Bosne i Hercegovine biti dostupno od 11. aprila. Puni naziv filma je „Istjerivači duhova: Ledena prijetnja“ (Ghostbusters: Frozen Empire).

Oduševljen vraćanjem

Zahvaljujući "C2 filmu“, zvaničnom zastupniku studija "Sony“ za BiH, "Dnevni avaz“ je dobio ekskluzivnu izjavu od slavnog holivudskog glumca Bila Marija (Bill Murray, 73), koji je glumio u prvom dijelu franšize još iz 1984. godine.

Istakao je da je uvijek oduševljen vraćanjem filmovima "Istjerivači duhova“, ne samo zato što uživa u svojoj ulozi i komediji već i zato, kako je rekao, što je ponovno okupljanje s ljudima koje poznaje decenijama veliko zadovoljstvo.

Mari s kolegom Ernijem Hadsonom u nastavku „Istjerivača duhova“. Sony

- Porodica za mene nije ono što sam mislio da jeste kada sam imao osam godina. Sada mi predstavlja sasvim drugu stvar. Pokušavamo da oslobodimo svijet ovih fantoma koji nas sve uznemiravaju u našim životima.

To je ono što radimo kada glumimo zajedno, kada radimo zajedno. Kada se suočite s nečim što vas najviše plaši, to je obično „Marshmallow Man“ (fiktivni lik iz franšize, op. a.), kada dođete do toga - ekskluzivno je rekao Mari.

Utiranje puta

Osim Marija, originalnu postavu čine i Dan Akrojd (Aykroyd), Erni Hadson (Ernie Hudson) i Sigorni Viver (Sigourney Weaver). 

Kako se navodi u najavi, oni utiru put sljedećoj generaciji istjerivača Finu Volhardu (Finn Wolfhard), Mekeni Grejs (Mckenna Grace) i Selest O'Konor (Celeste O'Connor) da preuzmu spašavanje zemlje od paranormalnog.

Mari s Džejsonom Rajtmanom. Sony

Bil Mari reprizira svoju ulogu doktora Pitera Venkmena (Peter Venkman) u „Istjerivačima duhova: Ledena prijetnja), nakon što ga je utjelovio u „Istjerivačima duhova“, „Istjerivačima duhova 2“ i „Istjerivačima duhova: Naslijeđe“.

Brojke

5. nastavak u franšizi su „Istjerivači duhova: Ledena prijetnja“.

40 godina od objavljivanja originalnih „Istjerivača duhova“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.