PODVUKAO CRTU

Glumac napustio vegetarijanstvo poslije 38 godina: Propustio sam mnoga "dobra, poštena jela"

Frimen je pojeo su svoj prvi mesni obrok zajedno sa piscem Tonijem Šumaherom

Martin Friman. AP

D. R.

4.5.2024

Holivudski glumac Martin Friman (Freeman) otkrio je da je napustio vegetarijanstvo poslije skoro 40 godina. Ovaj 52-godišnji glumac potvrdio je da je prvobitno odlučio da pređe na biljnu ishranu iz "etičkih razloga" i da se prvi put posvetio ishrani koja isključuje meso u januaru 1986. godine.

Međutim, nedavno je ponovo uključio meso u svoj životni stil kako bi postao "svaštojed“ nakon što je razmislio o "prerađenoj prirodi" hrane mnogih vegetarijanskih alternativa.

Prvi mesni obrok

- Nikad mi nije odgovarala ideja da jedem životinje - priznao je, rekavši da je zato pojeo svoj "prvi pravi bolonjez" nakon otprilike 38 godina.

Frimen je pojeo su svoj prvi mesni obrok zajedno sa piscem Tonijem Šumaherom (Schumacher) a kojim se pojavio zajedno u podkastu "Dish"  kako bi razgovarali o seriji njihovog hita na BBC-u, kako prenosi "Metro".

Glumac je objasnio da je uvijek birao da jede povrće i slično.

- U posljednjih nekoliko mjeseci sam ponovo "svejed" i jednostavno jedem ono što volim. To je smiješno jer zaista volim stvari koje zamjenjuju meso, ali moja rezerva prema njima je zbog toga što znaju da budu veoma, ali veoma obrađene varijante, a pokušavam da jedem manje prerađenu hranu - istakao je glumac.

Osjeća se kao da je "oslobođen"

Šumaher se našalio na račun Frimena, da je posebno uzbuđen što se pojavio u podkastu jer Hartnet sprema da za njih kuha špagete bolonjeze. Glumac mu je uzvratio da je osjeća kao da je propustio mnoga "dobra, poštena jela" kao što je bolonjez tokom predhodnih decenija. Sada se osjeća kao da je "oslobođen" dok se vraća obrocima poput "škotska jaja".

Međutim, kako ističe, oduvijek je volio i ukus mesa i ribe, pa je njegova odluka bila više o tome gdje će zapravo da podvuče crtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.