Rođena sestra Maraje Keri bila narkomanka i prostitutka

Avaz.ba

Maraja Keri jedna je  od najuspješnijih pop-zvijezda svih vremena. Njeno bogatstvo se procjenjuje na 520 miliona dolara. Ali, njena sestra živi na ivici ponora. Alison Keri ( 50) se decenijama unazad bori sa ovisnošću od droge, zaražena je HIV-om i bavila se prostitucijom. Njen život je krenuo u totalno drugačijem smjeru, i to još prije nego što je Maraja postala zvijezda.

Maraja i Alison su zajedno odrastale na Long Ajlandu, ali kada su se njihovi roditelji razveli 1973. godine, Maraja je ostala kod majke, a Alison je otišla kod oca. 

U 15. godini, Alison je zatrudnjela. Udala se i napustila srednju školu godinu kasnije, a zatim se odala porocima. Ulica ju je uzela pod svoje i postala je zavisnik od droge.

- Niko nije htio da me zaposli - rekla je jednom prilikom. "Nisam imala iskustvo ni u jednom poslu. Znala sam da moram početi raditi, ali nisam mogla ništa da pronađem", kazala je Alison 1995. godine kada su je novinari pitali zašto se počela baviti prostitucijom.

Kada je napunila 28, testirala se i otkrila da je HIV pozitivna, što je donijelo nove probleme u njen život.

Maraja je rijetko govorila o svojoj sestri, a obično je ovu porodičnu dramu spominjala kroz pjesme. Ipak, ona je u rijetkom intervjuu 1998. godine prokomentarisala život svoje osam godina starije sestre.

- To je bila veoma teška stvar za mene - kazala je misleći na drogu. "Ali mislim da mi je to dalo unutrašnju snagu i nešto što sam znala da ne želim da postanem. To je razlog zašto nikada neću biti promiskuitetna osoba, nikada neću biti na drogama. Upravo zbog toga sam se odlučila za drugi put…"

Zašto Maraja nije pomogla svojoj sestri?

Iako je Alison bezbroj puta u javnosti molila Maraju za pomoć, Maraja je kroz stihove svojih pjesama otkrila da je decenijama podržavala svoju sestru, uključujući plaćanje klinika za liječenje od ovisnosti, kao i raznih programa koji bi joj pomogli.

- Da, ona je to uradila, ali nikada mi nije dozvolila da zaboravim jedan cent koji je ikada potrošila na mene - istakla je Alison 1994. godine.

Marajin brat smatra da pop-zvijezda nije ponudila dovoljnu pomoć svojoj bolesnoj sestri.

Morgan Keri, Marajin brat, u 2016. govorio je protiv pjevačice, a otišao je toliko daleko da ju je nazvao zlom, zato što nije uradila dovoljno da pomogne sestri.

- Tvoja sestra umire i bori se, a gdje si ti - kazao je za "San". Misliš da si nevjerovatna, ali si vještica. Ona je zlo.

U daljem toku razgovora on je prokomentarisao da Maraja samo misli na sebe.

Alison je prije dvije godine objavila videosnimak u kojem moli Maraju za pomoć.

- Maraja, volim te i očajno mi treba tvoja pomoć", rekla je na snimku koji je objavio "Dejli mejl".

Nakon napada koji je oštetio dijelove njenog mozga, Alison se liječila u mentalnoj bolnici.

Alison je primljena na liječenje nakon što su je pronašli na ulici bosu i djelimično odjevenu. Njeno ponašanje je izazvano kao rezultat oštećenja zbog napada, kao i nekonzumiranja lijekova koje uzima.

Gdje je njena sestra sada?

Od januara 2017., Alison je u domu, gdje apstinira i radi na knjizi o svom djetinjstvu u kojoj će spominjati rasizam i okultizam, i koja će, kako kaže, biti šokantna ljudima. 

NA VRH

Podijeli članak na