JET SET

Kako vidiš svoju karijeru za deset godina? Solistički koncert je moj san

Mandić: Teško je biti u mojoj ulozi

E. S.

4.3.2018

Osim što su kolegice, Nikolina Kovač, lijepa pjevačica i supruga Saše Kapora, i bh. pjevačica Slađana Mandić su i prijateljice.

Obje dijele istu strast - ljubav prema muzici. Atraktivne plavuše u našoj rubrici “Pita - Odgovara” vrlo rado su izdvojile vrijeme te je Nikolina postavila pet veoma zanimljivih pitanja Slađani.


1. Je li nekad teško biti u ulozi Slađane Mandić? Kada to kažem, mislim na to da si uspješna u svom poslu, izvrstan umjetnik, a pored toga, one svakodnevne privatne obaveze koje ne zaobilaze nijednu ženu?

- Moram da priznam da je teško svakodnevno. No, ja sam osoba koja smijehom sakriva sve pa i umor i probleme i sve one svakodnevne sitnice koje opterećuju svaku ženu i majku. Trudim se da napravim dnevni plan da bih postigla sve, a da, ujedno, budem i dotjerana, i odmorna, i spremna za javni život. Po prirodi sam perfekcionista tako da sam sebi najgori sudija i onaj mali glas da ja sve mogu i moram.

 

2. Kao neko ko mnogo voli slatkiše, da li bi radije posjetila svoju omiljenu radnju cipela ili bi otišla u slastičarnu "Egipat" na sladoled?

- I ja volim slatkiše, ali sam više ljubitelj klasične čokolade tako da bih, u tom slučaju, skrenula u pravcu cipelica.


3. Šta uradiš samo za sebe u toku dana, koji je tvoj merak, nešto što te ispunjava, a da nije vezano za porodicu?

- Ostanem sama, zamračim sve, jer volim prigušeno svjetlo, i odmaram dušu i tijelo. Pustim neku laganu muziku i često se posvetim njezi lica i tijela. Najbolji odmor su mi mrak, mir i san.

Kovač: Pet pitanja za kolegicu i prijateljicu

4. Kako vidiš svoju karijeru za deset godina?

- Jedan sjajan solistički koncert bio bi ostvarenje mog sna. Voljela bih imati nekoliko albuma iza sebe i ljubav i poštovanje publike, kao i do sada. Cilj mi je da ostavim trag i jedinstven pečat u muzici.


5. Koja ti je omiljena pjesma ili, ako ti je lakše, album Majkla Džeksona (Michael Jackson), jer znam da si oduvijek bila njegov vjerni fan?

- Što se tiče Džeksona, definitivno album “Bad”, a omiljenih pjesama imam nekoliko, od “Man In the Mirror”, “Who Is It”, “Dirty Diana”, “Smooth Criminal” do “Bad”, “She’s Out of My Life”...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.