TURNEJA

Publika u Skandinaviji čeka "Audiciju"

A. Sa.

3.5.2018

Desetočlana ekipa kultne "Audicije" nema puno vremena za odmor.

Naime, nakon uspješnih predstava u Njemačkoj i Austriji, gdje se ponovo tražila karta više i kratkog odmora zbog prvomajskih praznika, glumačka ekspedicija, koju čine Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Ninčić, Mladen Nelević i Senad Bašić, već pakuje kofere za Skandinaviju.

Prvi na rasporedu je Štokholm (4. maj), a uslijedit će gostovanja u Geteborgu (5. maj), Malmu (6. maj), Horsensu (10. maj), Kopenhagenu (11. maj), Oslu (12. maj) i Norrköpingu (13. maj). Velike zasluge za uspješnu organizaciju predstave širom svijeta ima agencija "Stage Production" s producentom Adnanom Mundžićem na čelu.

Prepoznatljive i svima omiljene likove Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čabaravdića, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku... s nestrpljenjem očekuje publika u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

- Lijepo je kada se publika gdje god dođemo, dva sata smije. Bez obzira na to je li riječ o Sarajevu, Mostaru, Zagrebu, Beču... Svi znaju da "Audicija" garantira dobru zabavu i smijeh, tako da se ljubav prema ovoj kultnoj predstavi prenosi kroz generacije. Na naše predstave dolazi publika od 7 do 77 godina i svi oni odlično razumiju naš humor - kaže Željko Ninčić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.