SKANDALI

Ivanka Tramp objavila fotografiju sa sinom, a onda je uslijedio haos...

Žena Blic

29.5.2018

Bilo je dovoljno da Ivanka Tramp (Trump) na Twitteru objavi fotografiju na kojoj u naručju drži mlađeg sina Tiodora (Theodore, 2) pa da se nađe na udaru strašnih kritika. Šta li je to toliko pogrešno uradila kćerka američkog predsjednika Donalda Trampa?

Na prvi pogled ova fotografija izgleda kao obična slika majke s djetetom. Bilo je i onih koji su se zadržali na tom prvom utisku, ali je kritičarima zasmetao datum Ivankine objave.


Ivanka Tramp je sliku s djetetom objavila u momentu dok su još svježe burne reakcije na odluku njenog oca da se 1.500 djece imigranata koji u SAD borave ilegalno privremeno odvoji od roditelja i smjesti u prihvatilišta.

Sporan dio odluke Trampove administracije je i saopćenje da vlada "nije odgovorna" za djecu.

Zbog toga su uslijedile reakcije: "Kakav čudan tvit u jeku horora kojem su izložena djeca otrgnuta od svojih roditelja. Koliko si ti sretna što živiš ušuškano!", "Šteta što ostale majke u Americi ne mogu ovako uživati s djecom", "Administracija u kojoj radiš podržava odvajanje djece od njihovih roditelja. Pojedina djeca su izgubljena iz sistema i izložena su opasnosti od trgovine ljudima".


Na objavu Ivanke Tramp, koja je često na udaru tviteraša, nadovezale su se i slike mališana uz pitanje: "Gdje su djeca?" A kritike nisu prestajale pa su Ivanku podsjetili da mnogi roditelji nemaju priliku u nedjelju ujutro grliti svoju djecu jer se pitaju gdje su i šta rade sama.

Kritičari se nisu libili da Trampa nazovu fašistom, ali i da napomenu da bi voljeli vidjeti dokumente Ivakinog pradjeda, aludirajući da je on bio imigrant.

Tviteraši se nastavljaju čuditi kako Ivanka može javno objaviti kako grli sina dok sa svih strana dolaze slike poput ove. Ističu da ovaj potez mnogo govori o njoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.