ESTRADNI RAT

Jelena Karleuša optužila voditelja Amidžića za govor mržnje: Ovakvi likovi moraju odgovarati

Kurir.rs
12.07.2018 16:20

Foto: Arhiv

Jelena Karleuša žestoko je napala i osudila Ognjena Amidžića za "međunacionalnu netrpeljivost" zbog objava na društvenim mrežama o navijanju za Hrvatsku na Mundijalu.

Ljutnju u popularnoj pjevačici izazvali su stavovi voditelja na Twitteru. 

Naime, Ognjen je podržao jednu Instagram stranicu koja iznosi šaljive stavove koji se tiču hrvatske reprezentacije na Mundijalu, tipa - "Nemamo ništa protiv Hrvata, da se razumijemo. Sve dok to rade u svoja četiri zida", "Apel da se svim državljanima Srbije koji navijaju za Hrvatsku oduzme pasoš", "Moralna obaveza svakog Srbina je da od srca navija protiv Hrvata u nastavku Svjetskog prvenstva"...

- Profil "Negujmo srbski jezik" ima pametnije i realnije stavove od 99 odsto intelektualaca ovdje. Naročito po pitanju Hrvatske - napisao je Amidžić.

Jelenu je ova izjava toliko iznervirala da je javno Ognjenu poručila:

- Javne ličnosti koje koriste medije kako bi širile međunacionalnu netrpeljivost podjednako su krive kao osobe koje bace Molotovljev koktel na ambasadu ili vjerski objekt. I u Srbiji i u Hrvatskoj i u BiH ovakvi likovi po zakonu moraju da odgovaraju za govor mržnje - napisala je Jelena.

NA VRH