ALFA TV

Samra Menzilović-Ćatić: Uvijek sam išla težim putem i isplatilo se

U razgovoru za “Dnevni avaz” poručila je da je i tokom ferija imala posla

Menzilović-Ćatić: Bilo je ovo sjajno ljeto

E. BAKIĆ

15.9.2018

Emisije “Puls in” i “Kuhinjica”, nakon ljetne pauze, ponovo će se od oktobra početi emitirati u programu televizije Alfa, a urednička i voditeljska pozicija ponovo je pripala Samri Menzilović-Ćatić. 

Iako je ljeto iskoristila za odlazak na more i uživanje sa porodicom, u razgovoru za “Dnevni avaz” poručila je da je i tokom ferija imala posla. Osim što je TV lice, Mezilović-Ćatić ima neke od svojih kreacija, a ako ne osmišljava nove modele, onda nosi tuđe na nekoj od revija. Govorila nam je i o tome kako uspijeva održati atraktivnu liniju, ko joj je najveća podrška...

 Novo ruho

- Nova sezona počinje u oktobru i radujem se kako snimanjima, tako i gostima koji će se družiti sa mnom i ispričati sjajne priče. “Puls in” dobiva i novu scenografiju, što me posebno raduje. Iskreno, jedva čekam da uđem u studio i da počnemo s radom.

Hoćete li u novoj sezoni donijeti nešto novo u studio i čime ćete posebno iznenaditi publiku?

- Koncept “Puls ina” ostaje isti, s tim što će biti u novom ruhu, naravno sa zanimljivim gostima i aktuelnim temama, a “Kuhinjica” donosi nove recepte i poradit ćemo na konceptu “komforne kuhinje”. Ima tu novih ideja, ali ne bi bilo OK da otkrijemo baš sve, neka neke stvari ostanu iznenađenje za one koji vole da gledaju naše emisije.

Je li bilo teško vratiti se poslije odmora u formu?

- Uvijek je teško prvih dana poslije odmora, ali sam veliki radoholičar tako da je bilo posla i, dok nisam snimala, odradila sam neke zanimljive kampanje, bila gošća na festivalima, uživala u putovanjima koja su, ujedno, bila i poslovna. Bilo je ovo sjajno ljeto, koje je donijelo dosta zanimljivih poslovnih ponuda. Sad ulazim u studio i to je ono što mi je baš nedostajalo. 

Brz tempo

Generalno, koliko ste podložni televiziji?

- Na TV gledam kao na magičnu kutiju, zanimljiv je taj historijski razvoj kroz koji je televizija prošla. Televizija je od svojih početaka doživjela brojne transformacije. Mijenjali su se sadržaji, osnivale i propadale televizijske kuće. Mijenjao se način prenošenja programa, a ponajviše se mijenjala tehnologija samih TV uređaja. Televizija nam donosi i to da bolje razumijemo neke situacije iz stvarnog života. Pronalazimo uzore i nadahnuće u ljudima na TV-u. Bilo da se radi o izmišljenim filmskim likovima ili o ljudima iz stvarnoga života, u nekima od njih pronalazimo poticaj da, možda, budemo bolji, čvršćeg karaktera, duhovniji, iskreniji, da donesemo i provedemo neke životno važne uloge, da se pokrenemo i poduzmemo nešto kako bi nam bilo bolje.

Kada iza sebe pogledate, na šta ste posebno ponosni kad je posao u pitanju? 

- Teško mi je odlučiti se samo za jedno, vrlo sam ponosna na sve što sam uspjela napraviti u 35 godina. Mislim da sam najponosnija na činjenicu da sam sve postigla uz vlastiti trud i rad, uvijek sam išla težim putem i to smatram najboljom odlukom kad su moji poslovni angažmani u pitanju.

Gdje se najbolje odmorite i u čijem društvu?

- Ako moram birati, onda je to Istra, tu je moja oaza mira, naravno uz djecu i supruga. Živimo brzim tempom i svaki slobodan trenutak posvećujem djeci i njihovom užitku. Volimo putovati i, čim ljeto nastupi, mi smo na točkovima. 

Osim angažmana na TV-u, dosta ste aktivni i na drugim poljima, posebno na društvenim mrežama. 

- Društvene mreže su sjajan poligon za promociju ukoliko ih znate pravilno koristiti, na mojim profilima su uglavnom poslovne aktivnosti, privatne stvari pokušavam držati privatnim. Veoma volim Instagram i ono što me ispunjava je što svojim porukama pomažem damama koje su tražile savjet, bilo da je riječ o ljepoti i zdravlju ili, pak, o nečemu drugom. U komunikaciji s drugim ljudima morate biti vrlo obazrivi i paziti šta im preporučujete, jer vam vjeruju.

Vojnički režim zbog četrdesetih 

- Kako sam bliže četrdesetima, veoma je teško, sad sam u fazi kad se striktno pridržavam plana prehrane, vježbanje je obavezno i patim za danima kad sam mogla jesti šta god poželim u bilo koje doba dana. Sad tek shvatam koliko je to bilo divno vrijeme. Imam vojnički režim kad su u pitanju ishrana i vježbanje – iskrena je Menzilović-Ćatić.  

Moj balans je partner

Je li teško u isto vrijeme biti žena, majka i uspješna žena na poslovnom planu?

- Bilo bi licemjerno da kažem da nije, meni je veoma teško, jer ne želim da moja porodica trpi zbog posla, a s druge strane, bila bih veoma tužna kad ne bih radila i bila aktivna na poslovnom polju. Ono što sam naučila jeste da je balans najbitniji i, naravno, podrška partnera, jer ako vas partner ne podržava, uzalud, negdje ćete sigurno pasti.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.