RAZGOVOR

Misimović: Muška prijateljstva su iskrena

S Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem vodimo ozbiljnije razgovore, dok su Dino i Mahir tu za opuštenije priče

Beathouse, Misimović i Šukalo: Kafa na Baščaršiji #trio druzenje. (Foto: J. Alibegović)

Piše: E. BAKIĆ

15.10.2018

Nakon što je bh. nogometna reprezentacija odigrala meč protiv Turske, naši fudbaleri vratili su se u Sarajevo. Lijpo vrijeme iskoristio je i Zvjezdan Misimović, koji se, po običaju, susreo sa svojim dugogodišnjim prijateljima, muzičarima Dinom Šukalom i Mahirom Beathouseom.

Dok su ispijali kafe na Baščaršiji snimio ih je “Avazov” fotoreporter, kojem su njih trojica rado pozirala.

Mali nesporazumi

- Došao sam iz Turske s reprezentacijom i onda sam se susreo s Dinom i Mahirom na kafi, kako to inače bude. I tako, družimo se već nekoliko godina, a čujemo se svakog dana. Generalno, naše prijateljstvo je snažno i, kad god mi se pruži prilika, dođem na njihov koncert. Često na koncerte dođem sa porodicom pa se poslije družimo i sjedimo svi zajedno – govori nam popularni Miske.

Pojasnio nam je kako je nastalo drugarstvo koje traje godinama. 

- Oni su jednom prilikom došli u Milano kad sam igrao Evropa ligu s Volfsburgom. Sreli smo se poslije utakmice i tako je počelo prijateljstvo. Ne znam kakva su ženska prijateljstva, ali su muška zaista iskrena. Inače, jedan drugome kažemo šta imamo i šta mislimo, ne znam je li takav slučaj i kod žena – kaže popularni Miske.

A da mu nije lako boriti se s neozbiljnošću prijatelja muzičara, potvrđuju Dinini i Mahirovi komentari tokom našeg razgovora.

- Pokušavam biti ozbiljan dok su oni neozbiljni i tako se nadopunjavamo. Rijetko se svađe dešavaju između nas, možda mali nesporazumi koje brzo riješimo. Bude zezancija na svačiji račun, ali na tome se završi. Nemam ništa loše da kažem o njima, na Mahirovu i Dininu pomoć mogu računati u svako doba. Onda, njih dvojica sve živo komentiraju, šta god vide i primijete – kroz smijeh govori Misimović.

Gradski tračevi

Osim sa muzičarima, Zvjezdan se druži i s kolegama fudbalerima.

- Često se vidim s Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem, valjda je to i zbog toga što sam s njima najviše igrao. Vodimo poprilično ozbiljnije razgovore, dok su Dino i Mahir tu za opuštenije razgovore. Znaju svaki trač u gradu pa prepričavaju na kafi – kaže Misimović.

Drug se zaljubio pa spavam u hotelu

Zvjezdan Misimović u Sarajevu ostaje do utorka, a kako nam je otkrio, spava u hotelu.

- Ranije kad sam dolazio, spavao sam kod Dine, ali se to promijenilo otkad se zaljubio. Zbog toga sam se morao preseliti u hotel – govori Miske.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.