VEZE

Žene koje je najviše volio Toše Proeski

Smetale joj silne pjevačeve obožavateljke

Arhiv

Avaz.ba

16.10.2018

Prije 11 godina tragično je u saobraćajnoj nesreći nastradao Toše Proeski, jedna od najvećih pop-rok zvijezda regionalne scene. No, on i dalje živi u srcima mnogih fanova. Toše je bio momak koji se trudio da svoj ljubavni život drži po strani koliko od je mogao. Ali je isto tako poznato da je posebno volio dvije žene.    

Bio je jedan od rijetkih pjevača kojeg slava nije ponijela i koji se trudio da ostane svoj do kraja. O njegovom ljubavnom statusu se mnogo pričalo.  

Mediji su ga povezivali s raznim djevojkama, ali pokojni pjevač je imao samo dvije prave ljubavi koje je ostavio iza sebe.   

Pjevačeva prva velika ljubav je bila bivša manekenka Blagica Micova s kojom se počeo zabavljati u trećem razredu srednje škole. Osam godina su bili zajedno u prekidima, a 2006. godine se par razišao i svako je otišao na svoju stranu. 

Veza Tošeta i lijepe manekenke nije opstala, jer, kako se pričalo, pjevač nije posvećivao dovoljno pažnje i vremena svojoj djevojci, usljed brojnih obaveza.

Također, njoj su smetale i brojne pjevačeve obožavateljke kojih je bilo sve više.    

Nakon raskida ostali su u odličnim odnosima pa je Blagica imala posebno mjesto na svim njegovim nastupima i koncertima. Svi koji su ih poznavali predviđali su im brak i veliku sreću, a njihove porodice su ostale bliske i poslije njihovog raskida. 

Proeski 2001. godine započinje vezu s rukometašicom Andrijanom Budimir, u koju se zaljubio od samog početka. Ona je tada igrala u Crvenoj zvezdi, a zatim i u napretku iz Kruševca. Mnoge obaveze prema profesijama nisu im ostavljale prostora za ljubav.    

Jedan od razloga njihovog raskida bio je taj što je Andrijana svoju sportsku karijeru nastavila u Valensiji, dok se Toše posvetio svojoj karijeri i nisu imali mnogo vremena jedno za drugo. 

Na Tošetov rođendan 25. januara 2007. godine su se pomirili s velikim ambicijama o vjenčanju i proširenju porodice. Živjeli su zajedno u njegovoj prelijepoj vili u naselju Zlokuće. Toše je bio veliki džentlmen, prelijepih manira, pa se i prema izabranici ponašao kao prema svojoj princezi. 

Između ostalog, Andrijana je bila među posljednjim osobama koje su ga vidjele nekoliko sati prije nego što je poginuo. 

Potresena gubitkom voljene osobe, ona se na sahrani konstantno pitala zašto mu nije rodila sina da bi kroz njega Toše nastavio da živi.   


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.