JET SET

Mira Banjac: Liječim se, pa ćemo vidjeti

Nigdje ne mogu da idem, trenutno sam na terapijama

Banjac: Uskoro će napuniti 89 godina

Piše: N. AJNADŽIĆ

19.10.2018

Mira Banjac (88) nedavno je hospitalizirana u Kliničkom centru Vojvodina u Novom Sadu. Kako su brojni srbijanski mediji prenijeli, Banjac je zbog problema s nogom završila u bolnici.  

Legendarna glumica je ekskluzivno za „Dnevni avaz“ potvrdila da je još u bolnici i da se liječi. Na 8. festivalu domaćih igranih serija FEDIS održanom u Beogradu Banjac je osvojila nagradu Zlatnu arenu za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji, ali se na dodjeli nije pojavila.

- Još sam u bolnici, čekam kada ću da izađem, ali... – govori Mira slabim glasom.

Ona uvijek ispoštuje domaćine i dođe na događaje i premijere, a zbog nedolaska mnogi su se zabrinuli za zdravlje jedne od omiljenih glumica. U Crnoj Gori će 27. oktobra biti i premijera serije „Grudi“, u kojoj igra i Banjac, a čini se da se glumica neće moći pojaviti iako se i sama nadala izlasku iz bolnice još 15. oktobra.

- Nisam se pojavila ni na dodjeli nagrade FEDIS, a neću moći ni u Crnoj Gori. Nigdje ne mogu da idem, imam vodu u nozi. Nisam mobilna. Ništa, liječim se, pa ćemo vidjeti... Ne mogu više da govorim, trenutno sam na terapiji, uopće ne mogu govoriti. Kada se oporavim, čut ćemo se – kazala nam je Banjac.

Početkom novembra Mira će navršiti 89 godina.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.