VELIKANI

Koncerti u Sloveniji u čast legendarnog Olivera Dragojevića

Oliverove najljepše pjesme iz bogate dugogodišnje karijere pjevat će njegovi, prije svega, prijatelji, a zatim kolege, među kojima su Tereza Kesovija, Zorica Kondža, Tony Cetinski, Petar Grašo, Tedi Spalato...

Piše: N. Aj.

6.11.2018

U Sloveniji će biti upriličeno nekoliko koncerata kako bi se odala počast vrhunskom pjevaču i čovjeku Oliveru Dragojeviću, koji je umro u julu. 

U sedam slovenskih gradova publika će imati priliku uživati u koncertima pod nazivom "Najlepšen Oliverjeve in Dalmatinske pesmi". 

Dragojević je uvijek bio poznat po tome što je uživao u druženju s kolegama muzičarima, ali i saradnji s njima. Volio je pomagati mladim pjevačima da ostvare svoje ciljeve. 

Oliverove najljepše pjesme iz bogate dugogodišnje karijere pjevat će njegovi, prije svega, prijatelji, a zatim kolege, među kojima je Tereza Kesovija, Zorica Kondža, Meri Cetinić, Jasna Zlokić, Tony Cetinski, Petar Grašo, Davor Radolfi, Tedi Spalato, klapa "Cambi", klapa "Bonaca" i Jure Brkljača. Neizostavna je i grupa "Dupini", koja je Olivera vjerno pratila punih 25 godina na zajedničkim koncertima. 

Organizatori napominju da zbog velikog broja nastupa različiti izvođači izmjenjivati će se na koncertima tokom ove turneje.

Prvi je zakazan u Ljubljani 9. novembra u dvorani "Tivoli", a već sutradan u Mariboru u dvorani "Tabor". U Novom Mjestu koncert je planiran 16. novembra u dvorani "Leona Štuklja", a potom tri dana zaredom, od 23. do 25. novembra, publika iz Šempetera pri Gorici, Celja i Košera moći će uživati u izvedbi Oliverovih pjesama. Posljednji koncert bit će održan u Slovenj Gradec 2. decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.