MODA

Bh. dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović obilježila dvadeset godina rada

U sklopu modne revije dizajnerica je sa prijateljima projekta donirala Sigurnoj kući dvije haljine napravljene od materijala koje su iscrtale djevojčice

Husedžinović-Ibrahimović: Stalni rad i edukacija su njen životni moto. Facebook

Piše: A.HODŽIĆ

26.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Jedna od riječi koju svakodnevno koristimo zasigurno je moda. Mnogi su pokušali definirati ovaj pojam. Međutim, moda do dana današnjeg nema svoju definiciju. No, postoje ljudi koji žive od mode i za modu, a Emina Husedžinović-Ibrahimović jedna je od njih.

Stalni rad i edukacija su njen životni moto. Ostala je dosljedna svom obrazovanju i struci. Oduvijek se trudila da bude najbolja u svom poslu i uspijevala je. Tokom dvadeset godina rada nailazila je i na vrlo teške momente jer je ponekad bilo teško održati kontinuitet i kvalitet, no to je nikad nije pokolebalo. 

Emina Husedžinović-Ibrahimović ostavila je jak pečat na bh. modnu scenu. 

Dvije decenije na bh. modnoj sceni obilježila je modnom revijom koja je održana u hotelu "Novotel". Mnogobrojni posjetioci su bili u prilici vidjeti više od pedeset kreacija, a ovaj put i nekoliko muških. 

U sklopu modne revije, dizajnerica je s prijateljima projekta donirala Sigurnoj kući dvije haljine napravljene od materijala koje su iscrtale djevojčice, učesnice projekta "Love" (radi se o projektu koji je organiziralo Udruženje "Urban-Etno", a cilj je borba protiv svih oblika zlostavljanja), dres reprezentativca Edina Džeke, te majica našeg najboljeg tenisera Damira Džumhura.  

Osim modne revije, posjetioci su mogli vidjeti izložbu "Secesija 1", te radove kazandžije Omara Krasnića na postamentima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.