UMJETNOST

Smrt Britani Marfi je nejasna i dan-danas

Majka i otac glumice bili uvjereni da nesreća nije bila slučajna

Britani Marfi. Screenshot

CDM

12.12.2018

Britani Marfi (Brittany Murphy) bila je američka glumica i pjevačica koja je iznenada preminula prije devet godina. Njeno tijelo pronašla je njena majka u kupatilu. U novembru ove godine napunila bi 41 godinu. Majka Šeron (Sharon) bila je irsko-istočnoevropskog porijekla, a otac je bio Italijan. Roditelji su se razveli ubrzo nakon njenog rođenja, a kasnije je s ocem imala malo kontakta. 

Izvještaj patologa potvrdio je da je Britani umrla od upale pluća, ali njena majka nije vjerovala u to i godinama je istraživala od čega je njena kćerka umrla, pa je pokrenula čak i privatnu istragu. Ona je s patolozima otkrila da su u tijelu glumice pronađene neke hemijske supstance koje se koriste u otrovima za glodare.

Tako su majka i otac glumice bili uvjereni da njihova kćerka nije preminula slučajno već da je ubijena. Sve je postalo još sumnjivije kada je pet mjeseci nakon nje preminuo i njen suprug Sajmon (Simon), čije je tijelo također pronašla majka glumice, a uzrok smrti koji je naveden bio je isti kao i kod Britani.

Nakon što je patolog ponovo analizirao toksikološke nalaze, uočio je visok nivo metala u organizmu glumice. Međutim, zbog smrti njenog supruga pisalo se i da je riječ o dvostrukom ubistvu, a nakon svega je i majka glumice bila među osumnjičenima.

Još se misteriozni slučaj nije riješio i smrt ove glumice ostala je i danas velika misterija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.