MUZIKA

"Tri pisma iz Sarajeva" 1. marta u Londonu

Veliko interesiranje vlada za koncert u „Royal Festival Hallu“

Bregović: Planovi i za nastup u Sarajevu

Piše: L.S.R.

19.1.2019

Dok se Goran Bregović (68) s porodicom odmara na Jahorini, njegov menadžment punom parom pravi planove i dogovara koncerte za godinu koja je pred nama. Dogovori se rade na dva kolosijeka - za Bregine koncerte s njegovim Orkestrom za svadbe i sahrane, kao i sa „Bijelim dugmetom“. 

U februaru će svirati u Rusiji, a jučer je objelodanjeno da će Bregović 1. marta u jednoj od najprestižnijih londonskih dvorana „Royal Festival Hallu“ izvesti svoj koncertni program „Tri pisma iz Sarajeva“. Kako nam je kazao producent Adis Gojak, interesiranje za ovaj koncert je veliko i gotovo da više i nema karata.

Također nam otkriva da im je želja da u 2019. godini i u glavnom gradu BiH izvedu „Tri pisma iz Sarajeva“.

- Radimo na tome i ako se stvore uvjeti, “Tri pisma iz Sarajeva“ mogla bi se u bh. prijestonici desiti naljeto – govori nam Gojak.

Inače, Bregovićev spektakularni koncert koji se prije mjesec desio u beogradskoj Štark areni još je vruća tema. Urađen na izuzetno visokom umjetničkom i produkcijskom nivou, oduševio je više od 15.000 posjetilaca, među kojima su bile brojne visoke zvanice, kao i ambasadori.

Brega je prije nekoliko dana imao nezgodan pad tokom skijanja na Jahorini, te je iščašio koljeno. Zbog toga je nekoliko dana morao mirovati, ali, kako saznajemo, čuveni muzičar se oporavlja te uživa na zimskom odmoru na olimpijskoj ljepotici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.