TV DAME

Tamna strana popularnosti

Ima tih “pacijenata” koji prelaze granicu uljudnosti, govori Miralem

E. SKENDEROVIĆ

25.1.2019

Sve ima dvije strane pa tako i televizijski posao. Prepoznatljiva i omiljena lica sa malih ekrana ljudi prepoznaju na ulici, ponekad ih zaustave da se fotografišu s njima, udijele im kompliment ili čak i neki mali poklon... Ponekad ih i puste negdje preko reda...

To je ugodna strana popularnosti, ali šta se desi kad ta vrsta “susretljivosti” prijeđe granicu i kad se TV lica nađu u neugodnoj situaciju, pod nečijim budnim okom…

Visoka cijena

Kolika je, zapravo, cijena popularnosti, koje su tamne strane voditeljskog posla, s čime se sve kao prepoznatljiva TV lica susreću, pitanja su na koja su nam odgovor dali Maja Miralem s BHT-a 1, Maja Munda s OBN-a, Emira Kadrović s TV Alfa, Ajla Šabanović s N1, a svoje iskustvo s nama je podijelio i jedan od najpoznatijih bh. kuhara Vjeko Kramer.

Mada kaže da sebe nikad nije smatrala atraktivnom te da fizički izgled nije presudan u poslu kojim se bavi, Maja Miralem jedna je od onih koja svakodnevno dobiva poruke koje prevazilaze granicu uljudnosti.

- Od TV lica se očekuje da imamo “ono nešto”, a ne samo fizički izgled. Vjerovatno su to moji gledaoci primijetili, da ne igram na tu kartu, pa su me često znali pohvaliti. Bilo je tu i raznih poruka, kako dobrih, tako i onih lošijih, reakcija nekih muškaraca, koji sebi daju previše za pravo pa pišu poruke s ružnim konotacijama. No, bavim se takvim poslom da je normalno da sam izložena takvim stvarima. Ima tih “pacijenata” koji prelaze granicu uljudnosti, ali mislim da će, kad vide da im ne odgovaram, nekad i odustati – iskrena je Miralem.

Visoku cijenu popularnosti svojevremeno je platila Maja Munda, čije iskustvo nisu bile samo poruke s ružnim konotacijama nego nešto mnogo ozbiljnije.

- Na početku moje karijere, imala sam problem sa jednom osobom koja me uznemiravala. Tada sam radila jednu muzičku emisiju, za vrijeme koje su se poruke emitirale u programu i on je slao poruke konstantno, želeći da se upozna sa mnom. Poslije se to riješilo, ali je bilo i situacija kad su muškarci dolazili ispred zgrade OBN-a i željeli da se upoznaju sa mnom i ostalim voditeljicama, raznih psihoza je bilo – tvrdi Munda.

Poziv na kafu

Ozbiljan problem s lažnim profilima na Facebooku imala je i lijepa Ajla Šabanović.

- Bio je to neki mladić koji je proganjao Adrijanu Kurtišaj s OBN-a i mene, svašta je pisao. Ljepota može pomoći da prije završiš na ekranu, ali su presudni talent i predanost na poslu. Često dobivam poruke sa prijedlogom da se upoznamo ili izađemo na kafu - ističe Šabanović.

S druge strane, loše iskustvo s gostima imala je Emira Kadrović.

- Svako se danas usudi da mi pošalje poruku. To negdje graniči s nepoštovanjem, naročito kad je riječ o gostu s kojim sarađujem duže vrijeme, kad mi šalju privatne poruke u kasne sate s komplimentima i komentiraju šta sam obukla tog dana i slično – priznaje Kadrović.

Djevojka ili muškarac   

Maji mundi su se izvjesne osobe javljale i s lažnih profila na Facebooku.

- To su bile, navodno, djevojke koje su govorile da me vole, da su moj fan, a iza toga je, zapravo, stajao muškarac – govori svoje iskustvo Munda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.