SARAJEVO

AMUS upozorava članove na neformalnu grupu

U saopćenju se članovi AMUS-a, između ostalog, pozivaju da ne glasaju na elektronskoj sjednici Skupštine

Hoće li se dogovoriti članovi AMUS-a

E.S.

29.1.2019

Asocijacija kompozitora muzičkih stvaralaca (AMUS) maloprije je na svojoj zvaničnoj stranici objavila saopćenje u kojem upozoravaju članove na neformalnu grupu.  

Naime, u saopćenju se članovi AMUS-a, između ostalog, pozivaju da ne glasaju na elektronskoj sjednici Skupštine koja je počela u srijedu, 23. januara, i traje do četvrtka, 31. januara 2019. godine.

- Želimo da vas obavijestimo da su netačni navodi da Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine odbija provesti odluke koje su usvojene na elektronskoj sjednici Skupštine, jer navedene odluke za koje se glasa na elektronskoj sjednici Skupštine nisu odluke čiju pravnu valjanost utvrđuje Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine. Na ovaj način neformalna grupa autora pokušava dovesti u zabludu članstvo AMUS-a. Zbog svega navedenog u toku je priprema postupka advokata protiv lica koja šire dezinformacije i kontinuirano rade na rušenju Udruženja AMUS – stoji između ostalog u saopćenju.

Također, u saopćenju se navodi da će izjašnjavanje članstva AMUS-a o navedenim odlukama biti provedeno glasanjem putem elektronske ili putem zemaljske pošte.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.