ŠOKANTNO

Bivša manekenka koja je godišnje zarađivala milione sada je beskućnica

Nakon što su čuli njenu priču, grupa njenih bivših kolega odlučila joj je pomoći da ponovo stane na noge

Nastasia je modnu karijeru počela u Barseloni. Instagram

Avaz.ba

6.2.2019

Bivša manekenka Nastasija Urbano (57), koja je krasila naslovnice magazina kao što je "Vogue" i na vrhuncu karijere zarađivala milion dolara godišnje, sad je beskućnica i živi na ulicama Barcelone.

Ona je bila zaštitno lice poznatog parfema "Opium", modne kampanje odrađivala je uz bok supermodela poput Linde Evanđeliste (Linda Evangelista).  

Sa samo 20 godina španska ljepotica već je bila poznato ime u Evropi te se preselila u Njujork, gdje je potpisala ugovor sa slavnom agencijom "Ford Models", piše Daily Mail. 

Uživala je u velikom uspjehu s obje strane Atlantika i živjela je život o kojem mnogi mogu samo sanjati. 

- Bila sam u svim časopisima i svi su me voljeli. Davali su mi milion dolara godišnje za 20 dana rada, 3 ili 4 godine - rekla je.


View this post on Instagram

Today how I look, 57 years 🤗

A post shared by nastasia urbano (@nurbano518) on

- Jednog dana večerala sam s Džekom Nikolsonom (Jack Nicholson), sljedeći dan s Endi Vorholom (Andy Warhol) ili Romanom Polanskim. Prodovila sam s Melanie Griffith (Melani Grifit), Donom Džonsonom (Johnsom) i Simonom i Garfunkelom. Trebala sam ići na vjenčanje Madone (Madonna) i Šona Pena (Sean Penn) jer je glumac Dejvid Kejt (David Keith) bio pozvan, a ja sam tada izlazila s njim, no toliko smo bili mahmurni da nismo mogli ustati. Imala sam sve, živjela sam kao kraljica - izjavila je ona.

Nastasia kaže kako joj se život promijenio nakon što je upoznala muškarca koji je postao njen muž i otac njene djece. Tvrdi da je ona finansirala njihov životni stil te na kraju "ostala bez ičega osim odjeće na sebi".

Jedino dobro iz te veze su moja djeca, sve ostalo bilo je užasno - rekla je. 

- Sve je plaćao mojim novcem. Samo dva dana nakon što smo se upoznali, želio je da kupim BMW, a ja sam kao budala potpisala ček. Bila sam zaljubljena - rekla je Nastasia.

View this post on Instagram

Herb RITTS.. L. A.

A post shared by nastasia urbano (@nurbano518) on

Nastasia danas pati od depresije, a kaže kako su je izbacili iz nekoliko stanova jer nije mogla plaćati stanarinu. Ovih dana spava na kaučevima prijatelja ili na ulici, odnosno u predvorjima banaka u kojima automatska vrata omogućuju korisnicima pristup bankomatima.

- Želim živjeti, ne samo preživljavati. Umorna sam od preživljavanja i žicanja novca. Ljudi oko mene su nestali, svi odlaze i nisam iznenađena - govori ona.

Nastasia je modnu karijeru počela u Barseloni, a radila je za top brendove kao što su "Revlon" i "Yves Saint Laurent". Naslovnicu "Voguea" krasila je 1981.



Nakon što su čuli njenu priču, grupa njenih bivših kolega odlučila joj je pomoći da ponovno stane na noge. Bivša kolegica manekenka Rut Šuler (Ruth Schuler) rekla je da je bila šokirana kad je čula što se dogodilo. "U šoku sam. Niko to nije očekivao. Bili smo na razini princeza, ali ona, ona je bila na nivou boginje".

Za nju je pokrenuta i "GoFundMe" stranica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.