DODJELE Prestižne muzičke nagrade

Na dodjeli Gremija dominirale žene: Kardi B ispisala historiju, slavile Kejsi Musgrejvs i Lejdi Gaga

Mišel Obama otvorila sinoćnju dodjelu

Avaz.ba
11.02.2019 07:51

U noći s nedjelje na ponedjeljak u Staples Centru u Los Anđelesu održana je dodjela prestižnih muzičkih nagrada Gremi, a žene su posebno slavile.

Bivša prva dama SAD Mišel Obama (Michelle Obama) otvorila je sinoćnju dodjelu Gremi nagrada.

Dvadesetšestogodišnja Kardi B (Cardi B) ispisala je historiju postavši prva žena koja je osvojila Gremi za najbolji rep album "Invasion Of Privacy", a predvodila je i listu najzanimljivije obučenih žena na crvenom tepihu.

U stopu ju je pratila 30-godišnja kantautorica Kejsi Musgrejvs (Kacey Musgraves), koja je osvojila najvažniju nagradu večeri, onu za album godine za "Golden Hour", ali kući je na kraju otišla s ukupno četiri zlatna gramofona.

Treća najvažnija ženska dobitnica večeri bila je Lejdi Gaga (Lady Gaga), koju su od početka godine mediji nazivali "najvećom gubitnicom" nakon svake prethodne dodjele.

Ipak, dosad se radilo o filmskim nagradama zbog njenog ostvarenja u kino hitu "Zvijezda je rođena", ali kada je u pitanju muzika, ovoj ženi nagrada jednstavno ne može pobjeći iz ruke, jer je definitivno jedna od najtalentiranijih zvijezda u industriji.

Ona je osvojila nagradu u kategorijama najbolji pop duo za pjesmu "Shallow", koju je izvela s Bredlijem Kuperom (Bradley Cooper), koji je sinoć bio u Londonu na dodjeli BAFTA nagrada te najbolja solo izvedba za pjesmu "Where Do You Think You're Goin'?".

Gaga je blistala i u elegantnoj, srebrenoj haljini te tako dokazala kako, zaista, nikada nije izgledala bolje.

Evo ko je još slavio sinoć:

Pjesma godine - Donald Glover (Donald Glover) i Ludvig Goranson (Ludwig Goransson) "This is America"

Najbolji novi izvođač - Dua Lipa

Najbolji pop album - Arijana Grande "Sweetener"

Najbolja dance pjesma - "Silk City", Dua Lipa, Diplo and Mark Ronson "Electricity"

Najbolja rap pjesma - "Drake" "God's Plan"

Najbolja rep izvedba - Kendrik Lamar (Kendrick Lamar), Džej Rok (Jay Rock), Future i Džejms Blake (James Blake) "King's Dead"

Najbolji R&B album - H.E.R.

Najbolja R&B pjesma - Larans Dopson (Larrance Dopson), Joelle James, Ella Mai i Dižon Mekflejn (Dijon McFarlane) "Boo'd Up"

Najbolji rok album - Greta van Flit (Greta Van Fleet) "From The Fires"

Najbolja rok pjesma - Džek Antonof (Jack Antonoff) i Eni Klark (Annie Clark) "Masseduction"

NA VRH